[Supernatural Movies]

[kritika] Szarvak (2014)

2014. október 14. - REMY

Alexandre Aja legújabb alkotása is beállhat azon filmek táborába, aminél az alapanyag kiváló volt, de a végeredmény sajnos messze alulmúlta a várakozásainkat. Stephen King fia, Joe Hill a 2010-es esztendőben írta meg a Szarvak című regényét, mely inkább nevezhető vegyes stílusúnak, mint horrornak, vagy thrillernek. Talán pont emiatt nem működött a vásznon a történet.

horns2.jpg

Ig Parrish barátnőjét meggyilkolják. A városka lakói azonban magát, Ig-et gyanúsítják a gyilkossággal. A fiatal férfi nem tud mit kezdeni a fájdalmával, így az alkoholhoz nyúl. Az egész élete egy teljes káosz. Egy nap azonban érdekes csontkinövések jelennek meg a homlokán. Szarvai lesznek…

Maga az alapötlet nagyszerű. Egy olyan történetet kapunk, amiben van némi fekete humor, némi romantika, illetve egy kis horror és thriller. Szóval mindenki kap egy kis szeletet a tortából. De pont emiatt nem tudott összeállni a kép. Aja nem az a szintű rendező, aki képes egy ennyire szerteágazó, mindenből markoló filmet tökéletesen a filmvászonra álmodni. Ért a horrorhoz, de itt messze nem azt kellett készítenie. Mondjuk nem csak Ő a hibás. Joe Hill története tette lehetetlenné, hogy a végeredmény ütős legyen filmként. Keith Bunin író pedig nem is tudott nagyot alkotni. A két órás játékidőt nehezen sikerült úgy feltölteni, hogy végig lekösse a figyelmünket a cselekmény. Kár érte, mivel óriási potenciál lakozott az alapanyagban.

Az, ahogy Daniel Radcliffe karaktere átalakul, és a szarvait felhasználja arra, hogy megtalálja a gyilkost, vagy azok a fordulatok, amik előrébb vitték a történetet, mind-mind azt támasztották alá, hogy ebből a történetből egy sokkal jobb, és élvezhetőbb filmet kellett volna készíteni. Szerencsétlen Daniel próbált úgy játszani, hogy levetkőzze magáról a varázsló mivoltját, de sajnos ezt a filmet neki sem sikerült megmentenie. Juno Temple viszont indokolatlanul keveset szerepelt a kamerák előtt.

horns1.JPG

Szóval összegezve csak azt tudom mondani, hogy, akit érdekel a Stephen King család újabb története, az tegyen vele egy próbát, mert érdekes dolgok zajlanak le a két óra alatt, de bizton állíthatom, hogy nem ez lesz az év filmje. Misztikus love story, sok-sok stílussal nyakon öntve. A végeredmény pedig egy közepes, itt-ott érdekes alkotás. 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr36784181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása