[Supernatural Movies]

[kritika] Batman és Drakula (2005)

2014. október 31. - REMY

Aki egy kicsit is jártas a Batman képregények terén, az nem fog tátott szájjal nézni, amikor meglátja egy címben azt a két nevet, hogy Batman és Drakula. Tény, elsőre kissé furcsa a helyzet, hiszen mit keres egy DC Comics rajzfilmben a leghíresebb vámpír, de belegondolva ez már nem egy nagy újdonság a Denevéremberre nézve. Korábban szerepelt ő együtt már Pókemberrel, Amerika kapitánnyal, Spawn-nal és még a Predatorral is egy képregényben. Szóval bármennyire is furcsa Drakula feltűnése, azért az újdonság hatása messze elkerülte a történetet. No, de a rajzfilmek terén azért mégis csak beszélhetünk egy kis eredetiségről, hiszen a korábban említett nevek mind-mind papírra vetett történetben elevenedtek meg, nem pedig a képernyőn.

vlcsnap-2014-10-30-20h44m18s98.png

Gotham városában sosincs béke. Amikor azt hinné az ember, hogy minden rendben lesz, hiszen Pingvin és Joker is az Arkhamban hűsöl, akkor történik valami megmagyarázhatatlan és elkezdődik az újabb háború a rosszfiúk és Batman között. Most azonban egy olyan ellenfél ütötte fel a fejét, akivel még sosem harcolt a Sötét lovag. Maga Drakula gróf éledt fel Gotham temetőjében és kezdett szörnyű mészárlásba…

Mindig érdekesnek tűnnek a crossoverek, de ilyenkor mindig az a legnagyobb kérdés, hogy vajon a történetet megtudják-e jól oldani, vagy megy az egész a kukába. A 2005-ös rajzfilmnél majdnem az utóbbi következett be, de egy-két elemnek hála azért odaért a nézhető kategóriába és olykor-olykor még szórakoztató is tudott lenni.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem élveztem a Batman és Drakulát, mivel egészen horrorisztikus hangulatot tudtak teremteni a játékidőnek. Bár Gotham romlott világa is megelevenedett, de Drakula miatt a horror is felütötte a fejét, aminek hála egy érdekes és meglehetősen újfajta hangulat köszönt be Gotham utcáira. A történet, miszerint Drakula egy élő-halott hadsereget szeretne toborozni, tempósan lett tálalva, ami azt eredményezte, hogy a cselekmény nem vált unalmassá. De igazából a pozitívumokat ezzel le is tudtam. Addig rendben is vagyunk, hogy ez a crossover érdekes, de sajnos túlságosan bugyuta lett a kivitelezése. Pingvin és Joker kegyetlenül bénán sikerült, míg a rajzolás is sokat rontott az összképen. A dialógusok és a hangok se érték el azt a színvonalat, amit a jobb DC Comics rajzfilmeknél megszoktunk.

vlcsnap-2014-10-30-20h54m06s131.png

Így végül csak annyit tudok mondani az egész műröl, hogy nem vállalhatatlan, de sokkal több volt az alapanyagban, mint amit végül sikerült kihozni belőle. Lelkiismeretesebb stáb kellett volna, és akkor talán a végeredmény is szebb képet mutatott volna magáról. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr646849799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.03. 15:02:33

brutálisan gyenge ez a szokásos batman illetve dc animációkhoz képest.

és ha jól tudom ebből a stílusból is készült egy egész sorozat is.
süti beállítások módosítása