[Supernatural Movies]

[kritika] A szellemlovas (2007)

2014. november 16. - REMY

Úgy gondolom, hogy Mark Steven Johnson alkotásánál felesleges kertelni. Ugyanis a 2007-es Szellemlovas szégyent hozott az új évezred Marvel-filmjeire, és azt hozta, amit a „szintén zenész” társa, a Fantasztikus Négyes – Az Ezüst Utazó című förmedvény. Ráadásul azt sem tudom megérteni, hogy mi került 110 millió dollárba ezen a filmen, hiszen se a CGI, se a színészek, se a rendező, se az író nem olyan nevekből álltak, mint például Robert Downey Jr. vagy Christopher Nolan. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy egy oltári nagy fejetlenség lengte körül ezt a mozit (is).

vlcsnap-2014-11-11-12h54m50s61.png

Johnny Blaze szinte minden nap a halállal táncol. Ő a világ legjobb motoros kaszkadőre. Egy nap egy titokzatos idegen egy üzlet reményében felgyógyítja Johnny apját a végzetes kórból. Az akkor még fiatal Blaze gyerek nem is sejtette, hogy örök rabságba kerül, ugyanis az Ördög nem kisebb dolgot, mint a lelkét kérte cserébe. Johnny ezek után egy pokol tüzében égő szörnyeteggé tud átalakulni, ami olyan erővel ruházza fel őt, aminek a segítségével végrehajthatja a küldetését…

A legszomorúbb az egészben az, hogy az alapkoncepció pazar. Egy tökös, véres, démonos, ördögös filmet lehetett volna kihozni az alapanyagból, de a hozzá nem értésnek hála egy zs-kategóriás, felejthető akciómozi lett végül belőle. Ráadásul mindezt úgy sikerült összehozni, hogy egy rakás pénzt kaptak az alkotok arra, hogy egy valamirevaló Ghost Rider mozit összedobjanak. Ám a PG-13-as korhatárbesorolás itt is megtette a hatását (Ha még csak ez lett volna a gond…). Egy olyan főhőst, akinek lángol a feje, ami ráadásul egy koponya, nem engedik szabadjára, valamint nem engedik neki, hogy kiadja a dühét és szabadjára engedje a pokol tüzét, azt nem lehet komolyan venni. Főleg akkor nem, ha az akciójelenetek olyan szintet képviselnek a filmben, amit még egy Steven Seagal moziban sem mernek megengedni. A dialógusok botrányos megírásába pedig nem is nagyon mennék bele… Emellett az sem egy elhanyagolható tényező, hogy az ellenfelek, Blackheart és csapata pont annyira jelentettek veszélyt magára a főhősre és a világra, mint egy lecsapott szúnyog.

vlcsnap-2014-11-11-18h54m33s242.png

Mialatt néztem a történéseket arra jutottam, hogy mekkora királyság lehet egy olyan Szellemlovas mozit nézni, ami nincs akadályok közé szorítva. Egy Dredd, Penge-féle keménytökű filmet kéne összehozni ebből az alapötletből, amiben még akár a lehurcolt Nic Cage-t is elnézegetném főszereplőnek. DE ez így, ilyen formában rém gyenge. Pedig olyan jól néz ki a lovas… 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr976890237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.17. 08:18:43

sima eredetfilm lett, szerintem nem rosszabb nem is jobb, mint a kor képregényfilmjei voltak.
A 4 ellenfél kifejezetten tetszett.
süti beállítások módosítása