[Supernatural Movies]

[kritika] Reszkessetek, betörők! 2 (1992)

2014. december 24. - REMY

Idén sincs karácsony a Supernatural Movies-on Reszkessetek betörők nélkül, ugyanis a széria két olyan részből áll, amiről nem lehet eleget beszélni, és nem lehet elégszer látni. A tavalyi évben pedig csak az első epizódot vettük górcső alá, így jöjjön is Kevin második kalandja, a New York-i macska-egér harc!

home_alone_2_wallpaper_pictures_5_hd_wallpapers.jpg

Még egy balhés karácsony! A kis Kevin két éve egy párizsi utat hagyott ki a zavartalan otthoni vakáció reményében, most pedig New Yorkban kénytelen az ünnepeket egyedül tölteni. Ügyes trükkel belopózik a Plaza Hotelbe és épp élvezné a magányt, amikor balszerencséje összehozza két régi ismerősével, Harryvel és Marvval. A Vizes Banda újra lecsap, legalábbis ezt tervezik…

Ritka, még a vígjátékok között is, amikor tudják tartani, vagy esetleg meg is tudják ugrani az első rész szintjét. A Reszkessetek betörők 2-vel, Chris Columbus-ék megismételték az első rész sikerét, és 2 évvel később is történelmet írtak, ugyanis a korábbi receptet felhasználva sikerült tökéletesen kivitelezni az újrázást. Tulajdonképpen rebootolták az első felvonást. Új helyszínt használtak, de a lényeg ugyanaz maradt. Kevinnek meg kellett küzdenie a két idiótával, akik Karácsonykor megpróbálják megkeseríteni az életét.

Csak úgy, mint korábban, a poénok itt is tökéletesen voltak kivitelezve, szinte nem volt a filmnek olyan jelenete, amiből áradt volna az erőlködés, az izzadságszag, mert könnyedén és zsigerből jöttek a vicces jelenetek. És ez volt a siker kulcsa, ezt sikerült Chris Columbus-nak újfent levezényelnie, és emiatt készített megint egy kötelező programot a családok számára az ünnepekre.

alone2.jpg

De száz szónak is egy a vége, nehéz bármi újat írni a folytatásról, mert kiköpött első rész, csak éppen New York-ban. Ezt látni kell, mert úgy üt igazán, bár már valószínűleg mindenki ismeri ezt a filmet, és mindenki tudja mit jelent az a két kifejezés, hogy „Repül a tégla!” és „Whoo, Micsoda lyuk!”. 10/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr247004365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaky000 2014.12.25. 08:38:33

Szerintem mondjuk közel sem olyan jó, mint az első rész, pont amiatt, hogy ugyanaz a film csak New York-ban! :)

Leone_510 2014.12.25. 14:32:54

nekem a színházi hajléktalan szál túl erőltetett , nem is igazán illik a filmbe persze értem meg minden de ott vontatott kissé, ugye a "3." részről nem lesz kritika :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.12.25. 18:54:43

@Leone_510: Nem lesz. Azt a filmet nem tudta bevenni a gyomrom.
süti beállítások módosítása