[Supernatural Movies]

[kritika] A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér (1994)

2015. február 08. - REMY

Ki gondolná, hogy az a Matthew McConaughey, aki napjainkban az egyik legnagyobbra tartott színész, valaha olyan filmben játszott, mint a negyedik Bőrpofa film, a Texasi láncfűrészes gyilkos visszatér. Ez a „kisebb” félrelépés, ráadásul nem csak az ő karrierjében jelentett mélypontot, hanem a szintén Oscar-díjas Renée Zellweger pályafutásában is. Kim Henkel-nek, a manapság már sztárnak számító színészekkel sem sikerült értékelhető alkotást összedobnia.

texas1.jpg

Egész Amerikát megrázták a láncfűrészes család által elkövetett gyilkosságok. Mindennek már öt éve, a család nyomtalanul eltűnt, s azóta sem hallat magáról. Egészen addig, míg egy csapat fiatal a diszkóból hazafelé tartva balesetet szenved. Egyik társuk megsérül, ezért két csoportra osztva segítségért indulnak a sötét erdőben. Nem is sejtik, hogy a texasi láncfűrészes család épp itt bujkál arra várva, hogy újra lecsaphasson...

Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam, hogy McConaughey egy, az IMDB-n csupán csak 3 pontra értékelt filmhez adta a nevét. Még akkor sem, ha tudtam, hogy ez Matthew életében csak a második nagyjátékfilm volt. Ugyanis egy olyan ember, akiről lerí, hogy van érzéke a színészethez, a megmozdulásaiban látszik, hogy nagyra hivatott, az egyszerűen nem teheti meg, hogy ennyire lealacsonyodjon. Abban az esetben sem, ha éppen a pályáját szeretné beindítani. Kim Henkel alkotása ugyanis a lehető legrosszabb választásnak bizonyult. Gyenge rendező, gyenge stáb, egy elhaló félben lévő franchise, kevés pénz, valamint egy minősíthetetlen forgatókönyv. Nagyjából ez jellemezte az egész filmet.

Tudni illik, hogy a Texasi láncfűrészes gyilkosban van potenciál, hiszen nem csak az első filmmel, hanem a 2000-es években készült két remake/reboot is azt bizonyította, hogy többször is le lehet húzni azt a bizonyos bőrt a történetről. Henkeléknek mégsem sikerült. Egyrészt azért nem, mert Bőrpofa egy jelentéktelen figura volt az egész játékidőben. A családtagok pedig többet foglalkoztak egymással, mint az elkapott áldozatokkal. Mindezt ráadásul idétlen párbeszédek, illetve érthetetlen cselekmények közepette.

vlcsnap-2015-01-30-16h54m11s67.png

Matthew McConaughey hiába formálta meg a filmhez képest kitűnően a karakterét, a végeredményen nem tudott javítani. Egy alig értékelhető, csupán MM jelenléte miatt nem minősíthetetlen „horror” kerekedett ki az egészből, amit senkinek nem lehet jó szívvel ajánlani. 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr107125045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BlueDeath85 2015.02.10. 10:43:11

Matthew McConaughey nagyon sok pocsék filmben játszott, csak nemrég kezdett feltűnni normálisokban

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.02.10. 13:35:49

@BlueDeath85: Hát nem tudom. Tény, hogy most teljesedett ki igazán, de a 90-es években is voltak jó filmjei.

Kezdjük is mindjárt az elsővel: Tökéletlen idők

+ Ha ölni kell, Kapcsolat, Amistad, Lone Star

Még, ha nem is mindegyikben volt főszereplő.
süti beállítások módosítása