[Supernatural Movies]

[villámkritika] A texasi láncfűrészes mészárlás 2 - Halálbarlang (1986)

2015. február 24. - REMY

Tobe Hooper büszke lehet magára, hiszen az első Texasi láncfűrészes filmjével történelmet írt, majd a folytatással szintén elért egy új szintet. Létrehozta minden idők egyik legrosszabb folytatását, ami teljes egészében méltatlan az első filmjéhez. Bőrpofa kezében a láncfűrészes továbbra is jól áll, de a második fellépése kegyetlenül unalmas lett. (Az alábbi poszter jobb, mint az egész film)

texas2.jpg

Az egyetlen túlélő Sally Hardesty nagybátyja Lefty Enright bosszút esküdött, hogy nem nyugszik, ameddig Bőrpofáékat el nem kapja, már csak meg kéne találnia őket. Bőrpofa és családja ezúttal egy elhagyott vidámparkba fészkeli be magát. Lefty útja a halál barlangjába vezet, ahol elkezdődik a kíméletlen bosszú…

Miután megpillantottam, hogy imdb-n 5.5 pont a film, nem gondoltam, hogy egy ennyire gyenge alkotáshoz lesz szerencsém. Konkrétan az egész Texasi láncfűrészes folytatás olyan, mintha valami szerencsétlen idióta próbálta volna meg lemásolni Tobe Hooper remekművét. No, persze ez már csak azért is érdekes, mert a rendező nem más volt, mint Tobe Hooper. Ekkora minőségbeli romlást pedig még M. Night Shamayalaman-nál sem lehetett észlelni, pedig ő is mestere a hátrafelé futásnak.

A történet egy kész káosz, se eleje, se vége. A karakterek teljes mértékben kimerítik az idegesítő figurák fogalmát, az első rész remek hangulata sehol, Dennis Hooper gáz, az összkép pedig botrányos. Egyedül a díszleteket lehet dicsérni, mert ott legalább lehetett észlelni valamiféle kreativitást, de összességében ez is kevés volt a sikerhez, vagy egyáltalán ahhoz, hogy egy kicsit is lehessen csak élvezni a mészárlást. Azt a mészárlást, ami igazából csak egy bohóckodás. A film megtekintése senkinek nem ajánlott! 2,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr757164319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása