[Supernatural Movies]

[kritika] Grizzly (2014)

2015. március 09. - REMY

Amikor egy állatos horrorfilmmel találkozok, akkor mindig eszembe jut Steven Spielberg Cápája, és az, hogy vajon képes lesz-e valaki hozni azt a szintet, amit anno az öreg felállított, esetleg képes lesz-e valaki megugrani azt a szintet, amit anno megtapasztalhattunk. Idén érkezett egy brutálisan jó poszter a Grizzly filmhez. Gondoltam magamban, ez biztos jó lesz. Az előzetes is azt sugallta, hogy ebből akár még valami jó is kisülhet. A film végeztével viszont rá kellett jönnöm, hogy hiába a 10/10-es plakát, maga a film nem sokat ér.

grizzly.jpg

Két elidegenedett testvér újra találkozik az alaszkai vadonban, ahol egy gyilkos Grizzly ólálkodik. Céljuk, hogy felderítsék hol lakozik a nagytestű állat, akinek a számlájára már több emberi élet is felírható. Beckett és Rowan életük legnehezebb kalandjára készülnek, amikor belépnek a rengetegbe…

Igazság szerint nem lennénk ennyire csalódott, ha nem csigáztak volna fel a készítők az előzetesen kidobott anyagokkal. Ráadásul a végeredményt látva azt sem tudom felfogni, hogy egy Billy Bob Thornton hogy adhatta a nevét egy efféle alkotáshoz. David Hackl filmje próbált nagyot markolni, de sajnos semmi nem jött össze neki. Hiába a viszonylag neves színészi gárda; Thornton mellett James Mardsen és Thomas Jane is szerepet kapott. Hiába a nagyszerű kanadai képi világ, illetve CGI-mentes medve, amikor képtelenek voltak mindezeket egy egésszé összegyúrni. A forgatókönyv gyengeségének hála a film elképesztően vontatottá vált, ami egy vadászós/erdős filmnél még nem is lett volna akkora baj, ha a jelenetek a vontatottság ellenére élvezhetővé tudtak volna válni.

grizzly2.jpg

A Grizzlynek voltak jó pillanatai, de összességében nagyon kevésnek bizonyult. Emellett rátett még egy lapáttal a végeredményre az, hogy a végjátékot egyszerűen komédiává változtatták. Az utolsó 15 percig még elviselhető volt itt-ott a medve általi gagyi ijesztgetés, de a film legvégén már a készítők teljesen átestek a ló túloldalára. Élvezhetetlen, nagyon gyengén kivitelezett összecsapást láthattunk, ami kegyetlenül rányomta a bélyeget az egész alkotásra. 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr177233279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása