[Supernatural Movies]

[kritika] A Karib-tenger kalózai: A világ végén (2007)

2015. március 19. - REMY

Nem kellett sokat várnunk a harmadik epizódra, hiszen egy évvel az első folytatás után, 2007-ben megkaptuk azt a részt, amiben nem csak a világ végét, de a franchise eddigi utolsó értékelhető darabját is megleltük. Verbinski kipasszírozta az utolsó leheletet is a Karib-tenger kalózaiból.

karib1.jpg

Will Turner és Elizabeth Swann kénytelenek szövetségre lépni egykori ellenségükkel, Barbossa kapitánnyal, hogy kiszabadítsák Jack Sparrow kapitányt. Jacket az elátkozott Davy Jones tartja fogva, aki a Kelet-Indiai Társaság irányítása alatt áll, és félelmetes hajójával, a Bolygó Hollandival rettegésben tartja a tengereket. A különös felmentőcsapatnak egészen a világ végéig kell hajóznia, hogy elérje célját…

Elérkezett az, amitől a legjobban féltem… Verbinskiék elhozták a teljes sötétséget a Karib-tengerre, ami sajnos nem úgy sült el, ahogy azt ők akarták. Már mindjárt a film elején sötét és drámai képsorokkal indítottak, amik megadták az alaphangot az egész alkotásnak. Hol voltak már a vidám, világos színek, hol voltak már a poénok… Bár a képi világ gyönyörű volt, mégse vált a film előnyére. Beckett jelenléte, Davy Jones keserű sorsa, valamint a szürke látvány is azt eredményezték, hogy itt már nem az igazi Karib-tenger kalózait láthatjuk, hanem egy olyan alkotást, ami bár simán nézhető és szórakoztató, de többet akart markolni, mint amennyit képest lett volna elbírni. „Elnolanizálták” az egészet.

A történet továbbra is élvezhető volt, a karakterek és a különböző csatajelentek (főleg a végén) remekül muzsikáltak. Verbinskiék tényleg csak ott rontották el az egészet, hogy elfelejtették miért is jó és egyedi Jack Sparrow kalandja.

karib2.jpg

Mindent összevetve tehát a harmadik rész volt az utolsó értékelhető epizód, ami Karib-tenger kalózai néven került a mozikba. A bevételeken ugyan nem látszódott, de az egész filmet átjárta a keserű szájíz, mert kihagyott ziccerek sorozata volt a két folytatás, és ha Verbinskiék tökösek, akkor ma minden idők egyik legjobb trilógiájáról beszélhetnénk, ám sajnos ez nem így történt… 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr97262529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.20. 11:05:06

A Will és Elizabeth féle szál lezárása fájóan giccses.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.03.20. 18:45:34

@doggfather: Igen... sajnos. De nekem inkább az volt a bajom, hogy nagyon sötét lett már ez a 3. rész.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.21. 10:40:48

@REMY: hát nem kicsit túl is komolykodták.
süti beállítások módosítása