[Supernatural Movies]

[kritika] A texasi láncfűrészes mészárlás - A kezdet (2006)

2015. március 20. - REMY

Miután 2003-ban óriási sikert aratott a Texasi láncfűrészes film, Hollywoodban elérkezettnek látták az időt arra, hogy elkészítsék a sorozatgyilkos prequeljét, vagyis az előzménytörténetet. A rendezői széket az a Jonathan Liebesman kapta meg, aki a későbbiek folyamán olyan filmeket hozott el nekünk, mint a Titánok haragja, vagy a tavalyi év egyik legsikeresebb blocbustere, a Tini nindzsa teknőcök. A recept egyszerű volt; be kellett mutatni a Bőrpofa megszületését.

texas2_1.jpg

Egy asszony a mészárszéken szüli meg gyermekét. A rémisztő baba a kukában végzi, ahonnan a Hewitt-família egyik guberáló tagja szedi ki és viszi haza. A kinézete miatt sokat csúfolták az iskolában szegénykét, míg felnőve maszkkal rejti el torz arcát és azon a mészárszéken dolgozik, ahol megszületett. Csakhogy az üzemet bezárják, ezért Thomas Hewittnek is felmondanak, akinek első áldozata a durva főnöke lesz…

Az előzetes infók alapján minden adott volt az újabb sikerhez. A Hewitt család tagjai, közöttük R. Lee Ermey is visszatért, hogy újra megformálja a 2003-as karakterét. Azonban hiába minden. Hollywood átvert minket, hiszen ez a film nem a kezdeteket mutatja be, hanem újra elismétli azt, amit már 2003-ban láttunk. Színtiszta trancsír, amiből pont az maradt ki, hogy miért is lett Bőrpofa az, akiben az egyik legjobb sorozatgyilkost ismerhettük meg. Nagyjából 3 percet áldoznak Thomas gyerekkorára, ami után már egyből megkapjuk a felnőtt és gyilkossá váló figurát. Kár érte, mert jobban érdekelt volna, hogy mennyit szemétkednek vele a suliban, mennyire csúfolják, és hogy miként hat ki ez a későbbi életére.

Azonban Liebesmanék a könnyebb utat választották. Néhány bevillanó kép, illetve a narrátor által elmondott szöveg után nyomatták a sablonokat, amik bár jól működtek, csak éppen nem ezt kellett volna csinálniuk. Így igazából megkaptuk a 2003-as film rebootját, amiben, ha nem lenne a zseniális R. Lee Ermey, akkor mehetne az egész alkotás a teljesen felejthető kategóriába, hiszen ki kíváncsi arra, amit egyszer már eladtak nekünk, nem is olyan rég. A kreativitás tehát a nullával volt egyenértékű.

texas1_1.jpg

Összességében tehát teljesen felesleges volt leforgatni ezt a filmet, hiszen egyetlen egy esetben sem volt képes felülmúlni elődjét. Az utolsó jelenet ráadásul teljesen kínossá tette az egészet. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr347136477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása