[Supernatural Movies]

[kritika] A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (2011)

2015. március 23. - REMY

Négy évvel a trilógia záródarabja után a Disney nem tehette meg, hogy nem csinálja tovább a Karib-tenger franchise-t. Persze egy nem pénzorientált világban már rég el lenne vetve a folytatásnak a gondolata, de sajnos nem ilyen időket élünk, így 2011-ben megérkezett az ismeretlen vizeken címen futó 4. rész. Gore Verbinski lelépett a fedélzetről, Rob Marshall pedig beállt a kormánykerék mögé.

pira2.jpg

Amikor Jack múltjából felbukkan egy nő, elbizonytalanodik, nem tudja, hogy ez igaz szerelem, vagy csak egy szívtelen szélhámos játszik a szívével, felhasználva őt a legendás fiatalság forrása megtalálásához. Angelica kényszeríti, hogy szálljon fel a Queen Anne's Revenge fedélzetére, mely a rettentő Feketeszakáll kalóz hajója, így Jack hirtelen egy olyan váratlan kalandba keveredik, ahol nem tudja kitől is kell jobban félnie: Feketeszakálltól vagy a nőtől a múltjából…

A Disney-n kívül mindenki jól járt volna, ha nem készül el ez az epizód… mert bár Karib-tenger rajongónak tartom magam, a rengeteg negatív kritika után egyszerűen elment a kedvem az egész szériától. Épp ezért egészen a 2015-ös évig kellett várnom arra, hogy csalódjak Jack Sparrowban és kínomban röhögjek az egész bagázson. Ugyanis nem elég, hogy az ÖSSZES karakter ki lett herélve, még sikerült a történetet is annyira érdektelenné és élvezhetetlenné varázsolni, hogy a bő két órás játékidő konkrétan elpocsékolt időnek számítson.

Johnny Depp ugyan néha megvillantotta zsenijét, de összességében mindenkinek a jelenléte negatívumként szolgált. Legfőképpen a kíméletlennek és nagyhatalmúnak felkonferált Feketeszakáll és a teljesen megváltozott Barbossa kapitány. Az összes karakter a játékidő teljes egészében csak tengett-lengett, nem tudták mi merre hány méter. Rob Marshall tulajdonképpen tanúbizonyságot tett arról, hogy egyetlen egy Karib-tenger filmet nem látott korábban, és csak kihasználta a nagylelkű Disneyt, hogy egy valag pénzzel szemléltesse rendezői „tehetségét”.

pira1.jpg

Az Ismeretlen vizeken után viszont nem tudom mire számítsak a 2017-ben érkező 5. résznél, hiszen ekkora minőségbeli romlást kevés franchise tudhat magáénak. Viszont annyi szent… ennél csak jobb lehet a legújabb epizód. 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr197288381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hakos05 2015.03.23. 23:22:44

Anno végig sem bírtam nézni, de valahogy azóta se hiányzik, hogy még egy esélyt kapjon :)

Szabóbakterúr 2015.03.24. 06:56:45

Nekem a leginkább az nem tetszett, hogy az előző 3 részben meghatározó főhős és ellenfél csoportot alakítottak ki itt viszont csak 3-an maradtak és tele volt új szereplőkkel. Ez nem túl nyerő, mert a néző az előző 3 rész alapján hozzászokik ezekhez a szereplőkhöz, akár a jó akár a rossz oldalon. Látványban azért nem volt hiány, de néha túlzás volt. Összességében azért én 5/10 adnék rá.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.24. 12:35:12

már azt hittem, hogy annyira szarnak tartod, hogy poszt se lesz róla. :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.03.24. 12:56:16

@doggfather: Hát... kellett egy kis szünet a 4. rész előtt. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.24. 13:56:57

@REMY: hát az a szünet jót tett volna a frencsájsznak is...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.03.24. 17:27:47

@doggfather: 2017-ben jön a következő, azaz 6 év lesz a különbség. Remélhetőleg az új jobb lesz. Bár ennél nem nehéz :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.25. 12:31:39

@REMY: én is nagyon remélem, hogy jobb lesz ennél...
süti beállítások módosítása