[Supernatural Movies]

[élménybeszámoló] Bosszúállók: Ultron kora - írta h3x0r

2015. április 24. - REMY

(A filmet Kolozsváron láttam, a beszámoló spoilermentes! Az oldalon lesz majd egy teljes szerkesztőségi kritika is, a hazai bemutató hetében, május elején.) 

avengers-age-of-ultron.jpg

Az első rész leginkább azért fogott meg, mert végre együtt láthattam a "kedvenceimet" a vásznon. Emlékszem, a premiert megelőző héten, a lakótársammal maratont is tartottunk, az addig megjelent filmekből. Majd a moziban is azt kaptuk, amit előzőleg vártunk a Marvel nagy dobásától, a Bosszúállóktól. Egy igazi "kis" popcornmozit, remek poénokkal tarkítva, jó kis akciókkal fűszerezve és látványos harcjelenetekkel megpakolva. Emellett természetesen arra is volt idő, hogy a karakterek egy részét jobban is megismerjük. 

Most is hasonlóra számítottam, csak több akcióval, a Galaxis őrzőiből kiindulva több poénnal megspékelve. Magyarán szólva a folytatások legalapvetőbb jellegzetességeit felvonultatva. Ennek ellenére, nem kicsit lepődtem meg, hogy nem az előző reszt próbálták lemásolni, hanem egy kicsit csavarva, egy új irányba terelték a filmet, aminek eredményeképpen az egész valamilyen szinten sötétebb lett. Persze nem vettek 180 fokos fordulatot, a humornak és a komolyabb pillanatoknak is megvolt a maga helyük. (Bár a legnagyobb poén számomra még mindig az volt, amikor a befejezés pillanatában a fél moziterem megindult az ajtó felé. Ők nem láttak korábban Marvel filmet? Mindegy... lényeg, hogy van stáblistás jelenet!!)

age1.jpg

Rengeteg dolgot megemlítettek a játékidő alatt, volt itt szó mesterséges intelligenciával való kísérletezgetésről, elme manipulációról, belső viszályokról, valamint pár karakterről is megtudtunk érdekességeket, ráadásul kaptunk egy egész jó kis főellenséget is Ultron személyében. Ennek ellenére végig erezhető volt, hogy a fő attrakciót a következő filmre/filmekre (Infinity Wars) tartogatják, mindenesetre a felvezetés nagyon jól sikerült. Szóval irány a mozi, mert az Ultron kora megéri a pénzét! 8,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr187396320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misafeco 2015.04.25. 10:13:32

"(Bár a legnagyobb poén számomra még mindig az volt, amikor a befejezés pillanatában a fél moziterem megindult az ajtó felé. Ők nem láttak korábban Marvel filmet? Mindegy... lényeg, hogy van stáblistás jelenet!!)"
Vagy már nagyon ki kellett menniük vécére. :D
Viccet félretéve, nem mindenkit érdekel annyira a stáblista utáni jelenet, hogy miatta végignézze a stáblistát. Főleg hogy hamarosan úgyis fent lesz youtube-on (ha nem is túl jó minőségben).

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.04.25. 11:18:21

@misafeco: Ha már valaki kifizette a mozijegy árát, akkor azon a pár percen múlik minden? Persze, majd felkerül youtube-ra, de HD-ban azért más lehet megnézni.

misafeco 2015.04.25. 11:23:24

@REMY: Vagy megy a busz/vonat, esetleg másnap korán kell kelni, ezer oka lehet valakinek, hogy ne maradjon bent. Nem magamról beszélek, én mindig megvárom a végét. Sokszor még akkor is, ha semmi plusz jelenet nincs.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.26. 13:24:34

Nem az volt a hir, hogy itt nem lesz stáblistás jelenet?
Igazán leszokhatnának már róla...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.04.26. 14:08:50

@doggfather: Volt, már neten is meg lehet találni (nem, nem a Pókemberes)
süti beállítások módosítása