[Supernatural Movies]

[kritika] Intruder (1989)

2015. június 02. - REMY

Nehéz rábukkanni olyan igazi slasher gyöngyszemekre, amik nem a fősodrásban helyezkednek el, hanem elbújva, valahol a filmtörténelem egy elhagyatott szegmensében randalíroznak. Ugyanis kevés helyen lehet róluk olvasni, hiszen a legtöbb helyen csak az unalomig használt klasszikusok bukkannak fel újra és újra, hogy az ezredik toplistát is egy Halloween vagy Rémálom az Elm utcában film címével kezdjük el olvasni.

intruder2.png

Egy átlagos amerikai szupermarker, a Malnut Lake Market dolgozói éppen záráshoz készülnek, amikor egy fekete bőrdzsekis fiatal, Greg beleköt az ex-barátnőjébe, Jenniferbe. Az alkalmazottak megpróbálják felvenni a kesztyűt a férfival, ám a macska-egér párharc közepette valaki elkezdi legyilkolni a dolgozókat. No, de vajon ki a gyilkos. Esetleg Greg?

Fel voltam csigázva, hogy végre ismét egy remek, 80-as évekbeli slashert láthatok, ám hiába Sam Raimi neve, hiába Bruce Campbell cameója, az Intruder egy felejthető, gyenge és unalmas horror, még akkor is, ha a rendező, Scott Spiegel úgy állt az egészhez, mint egy 5 éves kisgyerek, aki megkapja a hőn áhított játékát. A lelkesedéssel és odaadással nem volt probléma, ám a végeredmény nem azt hozta, amit egy tökös slashertől várhatnánk, sőt még az átlagos salasher szintet se volt képes megugrani.

Tény, Spiegelnek nem volt könnyű dolga, hiszen az évtized végére a zsánerről már szinte az összes bőrt lehúzták, így nem igazán tudott újat mutatni. Viszont a helyszínt látva, azért megpróbált valami egyedi hangvételt kölcsönözni a filmjéhez, amivel igazából azt érte el, hogy az összkép nem teljesen lett csúfos, hanem csak részben. Egyrészt a szupermarket adta „világ” ötletesnek bizonyult, amit a gondosan elkészített gyilkosságok csak fokozni tudtak. A sminkek majdhogynem első osztályúra sikeredetek, amik azt eredményezték, hogy a gyenge összképben végül csak fel tudtunk valami értékelhetőt is fedezni.

intruder1.jpg

Az Intruder igazából egy fan film, ami azt bizonyította, hogy Scott Spiegel iszonyatosan rajong a 80-as évekbeli klasszikusokért, hiszen a filmje megpróbálja lemásolni az összes korábbi klasszis jellegzetességeit. Hol több, hol kevesebb sikerrel, de inkább kevesebb sikerrel… 3/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr657378422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása