[Supernatural Movies]

[sorozat] Sikoly - 1. évad

2015. szeptember 04. - REMY

 

Thanks for the screams! Wes Craven emlékére 

„Az a hír járja, hogy slasher filmekből nem lehet sorozatot készíteni, hiszen olyan elemekkel van teletűzdelve az adott mozifilm, ami miatt a sorozatos kiadás kudarcba fulladna.” – Kezdte így a sorozatot az MTV, majd be is teljesítette az említett állítást, miszerint tényleg nem lehet sorozatot készíteni egy slasher filmből. Bár a sorozat minősége hol jobb, hol rosszabb szintet képviselt, az első sorozatgyilkosos, kultklasszikus mozifilm, sorozatos adaptációja végeredményében tényleg nem lett több egy limonádé-szerű televíziós sorozatnál.

scream1.jpg

Tény, talán nem is volt több benne, vagy szimplán csak nem a megfelelő stáb készítette el, de annyi biztos, hogy nagyon nehéz egy kiváló szintű slasher sorozatot készíteni, pláne, ha az alapanyag is minőségi. Ugyanis nem elég megfelelni a magas elvárásoknak, még fent is kell tartani az érdeklődést majd’ 10 órán keresztül. A Sikoly készítői is beleestek minden olyan hibába, amibe csak bele lehetett esni egy ilyen projektnél. Túlnyújtott történet, unalmassá váló drámai szálak, felesleges üresjáratok. Mindezek ellenére persze, ha valaki nem akart világmegváltó dolgokat kapni a sorozattól, valamilyen szinten élvezni tudta az alkotást.

A Sikoly legnagyobb erénye, hogy könnyen csúszik. Nem fekszi meg az emberek gyomrát, nem válik elviselhetetlenül idegesítővé, és még a karakterek sem olyan rosszak, hogy ne tudjuk valamennyire megkedvelni őket. Persze sokan a béka segge alól indultak, hiszen elég csak Jake-re vagy Will-re gondolni, de említhetném a sorozat szőke Barbi babáját, Brooke-ot is. Értékelhető karakterfejlődésen mentek át az események hatására, ami mindenképpen jól sült el nézői szempontból. Azonban hiába nagy erénye a könnyedség a sorozatnak, a legnagyobb hibája is ebből ered, hiszen, ha valaki egy kicsit is figyelmesebb az átlagnál, az sajnos alig néhány rész után sejtheti, hogy ki vagy kik lesznek a gyilkosok.

scream2.jpg

Így tehát remélhetőleg a készítők tanulnak majd az első évad hibáiból, hiszen láthatóan kell a Sikoly a nézőknek – nem hiába rendelték be a 2. évadot – de még egyszer nem hiszem, hogy sikerül ilyen jól eladni ugyanezt a közönségnek. Pörgősebbé kell válnia a sorozatnak, véresebbnek kell lennie, és kevésbé kell szabadjára engedi a gyenge drámai szálakat. Mindezek mellett pedig több kell a gyilkosból, hiszen nem volt elég félelmetes a széria. 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr377761138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creativ3Form 2015.09.04. 20:14:05

Valamint az álarc tekintetében is visszatérhetnének a hagyományoshoz, mert ez az új valami borzalmasan gáz. :-/

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.09.05. 14:55:20

@Creativ3Form: Annak én is örülnék. Kell az a régi maszk. Sokkal félelmetesebb.
süti beállítások módosítása