[Supernatural Movies]

[kritika] Fantasztikus Négyes (1994)

2015. szeptember 12. - REMY

Hiába Josh Trank próbálkozása, 21 év után sem készült el az a Fantasztikus Négyes mozifilm, ami elégedettséggel töltheti el a rajongókat és a stúdiót egyaránt. Bár már a NEGYEDIK! alkotásról van szó, a FOX továbbra sem képes úgy bánni a jogokkal, ahogyan azt elvárhatnánk. Ennek ellenére viszont foggal-körömmel védik Stan Lee csapatának a jogait, amit először 1994-ben vittek a vászonra, méghozzá a b-filmes királlyal, Roger Cormannal.

f2.jpg

Egy négytagú társaságot lőttek ki az űrbe egy kísérleti projekt kapcsán, ám egy baleset során az őket érő kozmikus sugárzás emberfeletti képességekkel ruházta fel hőseinket. A szupererő, a tűzcsiholás, a láthatatlanság és a guminyúlékonyság titkát is birtokló csapat Fantasztikus Négyes néven kezdi meg ádáz küzdelmét a gonosz ellen…

A stúdiót, valamint Corman-t, aki producerként vett részt a projektben, egyetlen egy cél vezérelt: Létre kell hozni egy Fantasztikus Négyes mozifilmet, hogy a jogok ne kerüljenek vissza a Marvelhez! Ez mind szép és jó is lett volna, ám a filmre csupán 1 millió dollárt áldozott a FOX, ami még önmagában nem is lett volna kevés, de nagyon durván meghúzta a szíjat a készítők derekán. Ennek következtében pedig meg is pecsételődött a projekt sorsa, hiszen zs-kategóriás színészek mellett zs-kategóriás trükkökkel, valamint 5 percenként feltűnő hatásvadász pillanatokkal próbálták meg eladni azt a filmet, amit végül be sem mutattak az amerikai mozikban.

Egy gyenge fércmunka került ki Oley Sassone kezei közül, aki bár próbálta menteni a menthetőt, de erejéből mindösszesen csak annyira futotta, hogy az egész filmből egyedül a Lény, valamint Reed Richards maradjon meg az emlékezetünkben. Minden más, illetve mindenki más a béka segge alatt teljesített, amit még a „Lopok a Jurassic Park témájából néhány dallamot” zeneszerző sem tudott korrigálni.

f1.jpg

A 21 évvel ezelőtti Fantasztikus négyes alkotás végül akkora bukás lett – no, nem anyagilag, hiszen a stúdiót, nem az elvesztett 1 millió vágta volna a padlóhoz -, hogy rágondolni is rossz. A film nem csak, hogy bugyuta, de mentes az akciójelenetektől, mentes minden olyan elemtől, ami egy filmet filmmé varázsol. Üres, lélektelen, csak és kizárólag a jogok megtartásáért leforgatott moslék lett az egész, amit tényleg csak a csapat két tagja tudott valamelyest megszépíteni. 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr727739320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutánnia 2015.09.15. 16:06:13

"Üres, lélektelen, csak és kizárólag a jogok megtartásáért leforgatott moslék lett az egész..."

A mostani dettó ugyanez.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.09.15. 16:09:53

@lutánnia: Bár még nem láttam, de könnyen lehet, hogy remakelték az elsőt, vagyis ezt. :D
süti beállítások módosítása