[Supernatural Movies]

Uwe Boll klasszikusok #5 - A király nevében

Még akár jó is lehetett volna...

2015. szeptember 15. - REMY

…avagy Uwe Boll Gyűrűk Urája! Általában az emberek úgy ülnek le egy Uwe Boll film elé, hogy úgyis egy kalap szar filmet fognak kapni, történjék bármi. A német „legenda” viszont ezt megcáfolta a 2007-es esztendőben a Király nevében című alkotásával, hiszen ez már közelített egy olyan minőség felé, amire azt mondjuk, hogy b-kategória! Boll szintjén pedig ez hatalmas szó, hiszen az esetek többségében a zs-kategória legalját súrolják a filmjei.

vlcsnap-2015-07-23-11h49m20s544.png

Fia meggyilkolása és felesége elrablása után Farmer, az Ebh Királyság egyszerű alattvalója bosszúhadjáratra indul, és az Uralkodó valamint a trónfosztásra készülő gonosz Gallian harcának kellős közepébe kerül... Farmernek választania kell, vagy folytatja küzdelmét, vagy keserű magányban éli le hátralevő életét…

Meglepően jó képi világ, ezen a szinten igencsak veretes névsor, valamint egy, a hiányos forgatókönyv ellenében is élvezhető történet, amiben Jason Statham csinálja a show-t. Uwe Boll meglepett, méghozzá pozitív értelemben, hiszen az eddig látott filmjei alapján - kivéve a Postal - nem gondoltam volna, hogy lesz még egy olyan alkotása, amire azt mondhatom, hogy nem is volt annyira vészes! Természetesen most is egy játékadaptációról van szó, mivel a német „zseni” a Dungeon Siege címet viselő RPG játékot vette alapul a 2007-es fantasy munkájához.

A néhol már fellelhető stílusos rendezés mellett olyan pozitív tulajdonságai is voltak a Király nevében című filmnek, mint az értékelhető CGI, vagy a kimagaslóan jó – ezen a minőségi szinten legalábbis -  színészi gárda, ami olyan nevekből állt, mint a főszereplő Jason Statham, illetve a mellékszerepben feltűnő Leelee Sobieski, John Rhys-Davies, Ron Perlman, Ray Liotta és Burt Reynolds, de talán Kristanna Loken és Matthew Lillard neve sem ismeretlen a legtöbb ember számára.

vlcsnap-2015-07-21-21h24m24s603.png

Mindent összevetve végül hiába indokolatlanul hosszú a játékidő és hiába lehetne ízekre szedni a forgatókönyv botrányos kivitelezését, a Király nevében nem az a film, ami miatt azt mondjuk Uwe Boll-ra, hogy a világ egyik legrosszabb rendezője, ugyanis bizonyos szinten élvezhető az alkotása, bármennyire is távol áll az élvonaltól. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr227653810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása