[Supernatural Movies]

Desperado

Mariachi-trilógia, második felvonás

2015. szeptember 22. - REMY

Miután a 90-es évek elején egycsapásra híres lett Robert Rodriguez, a Columbia Pictures támogatásával azon dolgozott, hogy elkészítse a Zenész folytatását, ami jóval minőségibb és grandiózusabb lesz majd a tervek szerint, mint elődje. A pénz itt már nem volt akadály, így a főszerepre olyan neveket tudott szerződtetni, mint Antonio Banderas és/vagy Salma Hayek. A két neves színész segítségével pedig célba ért, mi több, létrehozta a 90-es évek egyik klasszikus akciófilmjét is.

des1.jpeg

A Mariachi olyan ember, akinek nincsen valódi neve. Ő az, aki elindul, hogy igazságot tegyen egy olyan világban, ahol nincs többé igazság, csak tiszta és nyers erőszak. Ezért ragad fegyvert a Mariarchi is, aki végleg le akar számolni a környék leghatalmasabb kábítószerkirályával, Bucho-val. Bucho-t azonban nem egyszerű megközelíteni, hiszen állig felfegyverzett testőrök hada veszi körül, s ezeknek a férfiaknak semmit nem számít az élet…

Bár a minőségbeli javulás érezhető, sőt szinte már kézzel fogható, maga a Desperado nem minden tekintetben jobb film, mint a Zenész. Ugyanis, tény, hogy az átlag mozinéző jobban szereti, ha ismert színészeket lát a filmvásznon, valamint azt sem veti meg, ha önagában az összkép jobban fest, mint egy 7 ezer dolláros alkotás, a Desperado viszont „csak” egy drágább, de messze nem eredetibb film, mint Rodriguez első alkotása.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem jobb, hiszen sokkal könnyebben emészthető a Desperado, ráadásul Banderas sem hazudtolja meg önmagát, és szinte másodpercek alatt feledteti a Carlos Gallardo által alakított Mariachi-t, illetve Rodriguez tulajdonképpen egy bő másfél órás stílustanulmányt mutatott be nekünk, ám ettől függetlenül a végeredmény kevésbé ötletes, és messze nem olyan kreatív, mint a Zenész. Persze mindezek mellett látványos, hangulatos, őszinte és tipikus Rodriguez-mozi, ami már 10 perc után klasszikussá vált, hála Banderas gitárszólójának.

des2.jpg

A végső leszámolást elnézve pedig kétség sem férhet ahhoz, hogy ez bizony egy igazán ütős alkotás, amiből nem csak Rodriguez profitált, hanem mi nézők is. Ráadásul ez volt az első olyan film, amiben a két jóbarát, Tarantino és Rodriguez együtt dolgoztak, ami ebben az esetben annyit jelentett, hogy Tarantino szerepet kapott a történetben. 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr167793016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.24. 08:40:17

ezt láttam előbb, így számomra ez a film, de miután láttam a zenészt azt kell mondjam ez csupán annak remake-e...
süti beállítások módosítása