[Supernatural Movies]

Emelt fővel

2015. október 23. - REMY

Volt idő, amikor még a Szikla csak egy szimpla domb volt a filmvásznon, ám már ekkor is képes volt tekintélytparancsolóan megjelenni a kamerák előtt. 2004-ben, egy egyszerű, régimódi egyenes akciófilmmel mutatta meg, hogy ha szét kell verni egy Casinót, akkor bizony rá lehet számítani. Ráadásul mindezt, emelt fővel tette.

walking1.jpg

Chris Vaughn hazatér szülővárosába sokévi szolgálat után, amit az Egyesült Államok hadseregének speciális különítményében töltött el. A visszatérés nem zökkenőmentes. A város, ahol felnőtt, időközben csúnyán lezüllött, a bűnözés melegágyává vált. Chris ezt nem tűrheti, és megkezdi tisztogató hadjáratát a vidéki gonosz ellen…

Nem újdonság az, amikor egy híres pankrátor vagy sportoló megpróbál betörni a filmes szakmába, és megpróbálja kiegészíteni a fizetését néhány dolcsival. The Rock abban a szerencsés helyzetben volt/van, hogy a 2000-es évekre megváltozott az akciófilmes zsáner, így a tekintélyparancsoló megjelenés már nem volt hatalmas divat, így versenytársak híján kevesebb energiát kellett mozgósítania a siker érdekében. Így tehát ő, illetve néhány társa vissza tudták hozni azokat az időket, amikor még Arnold és Stallone vertek szét minden egyes embert a filmvásznon.

Az emelt fővel hozta a szokásos sablont, így a nagy visszatérést, a kötelezői drámai mélypontot, illetve a látványos felemelkedést is felsorakoztatta, aminek hatására már néhány perc után ki lehetett találni a történet végét. Ez viszont egyáltalán nem volt probléma, mert a Szikla jól mozgott a szerepében, valamint Johnny Knoxville feltűnése is színesítette a végeredményt. Ugyanakkor normális ellenfél nélkül nincs nagy siker, ám Neal McDonough személyében egy egyszerű, de annál jobb „főgonoszt” kaptunk a történetbe, és a nagyképű, gazdag és lenéző stílusával tisztesen helytállt a Sziklával szemben.

walong2.jpg

Kevin Bray alkotása egy percig sem mutatott semmi extrát, ám a filmben megjelenő színészek voltak olyan jó passzban, hogy elvigyék a hátukon az alkotást és a tucatból kiemeljék a filmet. Így végül sikerült elkerülni azt, hogy az Emelt fővel a feledés homályába jusson. The rock pedig tovább haladt a hírességek sétányán. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr817887008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása