[Supernatural Movies]

A Kör 2.

2016. május 16. - REMY

Hideo Nakata azon szerencsés helyzetbe került a 2005-ös esztendőben, hogy másodjára is megrendezhette a Kör folytatását. Nakata ugyanis nem csak az eredeti japán, 1998-as Ringu című filmet dirigálta le korábban, hanem annak a folytatását is. Azonban Gore Verbinski lelépése után az amerikaiak úgy döntöttek, hogy Nakata lesz az, aki képes lesz folytatni az első rész sikerét… tévedtek!

ring2.jpg

A történet fél évvel azután folytatódik, hogy Rachellel és kisfiával, Aidannel megmagyarázhatatlan és rettenetes események történtek Seattle-ben. Rachel mindent el akar felejteni, ezért Aidennel egy oregoni városkába, Astoriába költözik, és megpróbál új életet kezdeni. Rachel tervei azonban rögtön szertefoszlanak, mert egy helybéli bűntény színhelyén talált bizonyítékok ijesztően ismerősnek tűnnek. Rachelnek rá kell döbbennie, hogy a gonosz Samara visszatért, és még elszántabban folytatja halálos bosszúhadjáratát…

Összeszedetlen, az első rész pozitívumait szinte teljes mértékben mellőző alkotás került ki Nakata kezei közül, ami bár olykor-olykor képes volt felülemelkedni önmaga menthetetlen helyzetéből, de végeredményében sajnos csak így is egy felesleges folytatás maradt. A Kör 2. része ugyanis megpróbált nagyobb kockázatot vállalni, azonban Verbinski stílusának hiánya, a történet szerteágazó, több szálat is elvarratlanul hagyó megjelenése már akkor megpecsételte a projekt életét, amikor nekiültek a készítők az egésznek. Ez csupán azért lett sajnálatos, mert Verbinskiék felállítottak egy magas színvonalat, amit még csak megközelíteni sem tudtak a 2005-ös évben.

ring1.jpg

Pedig voltak olyan érdekességek a játékidő alatt (pl. Samara eredettörténete), amikre lehetett volna építeni, ám a kapkodó kivitelezésnek hála csak fellángolások lettek belőlük. Így viszont hiába készítették el a folytatást, a Kör története az első rész stáblistájával érdemben lezáródott… 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr488431808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása