[Supernatural Movies]

Escape TheVR, avagy Jani és Pisti a mozivásznon

2016. szeptember 21. - Creativ3Form

Here we go

Nem tudom ki, hogy van vele, de én személy szerint szeretek a youtubeon végigjátszás videókat nézni. Még akkor is, ha teszem azt már végigvittem az adott játékot, mivel nagyon érdekel, hogy azoknál a szakaszoknál, amik rám hatással voltak, hogy negatív, hol pozitív értelemben, azok a youtuber gamerektől mit vált ki. Vajon ők is kifakadnak? Esetleg vinnyognak a röhögéstől? Sokan persze már akkor sem látják értelmét egy ilyen videó megnézésének, ha nem játszott az adott játékkal, mert baromságnak, felesleges időtöltésnek tartja. De szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy hatalmas rajongótábora van az ilyen csatornáknak. Magyarországon az egyik ilyen hatalmas népszerűségnek örvendő csatorna, a TheVR.

TheVR „Jani vagyok” Jani és The VR „Janibazdmeg” Pisti egy évek óta jól működő, és fokozatosan egyre nagyobb rajongótáborra szert tevő csatornát építettek fel olyan profi módon, hogy azt nagyon sokan megirigyelhetnék. Nemcsak, hogy sokrétű az ízlésük, és ennek köszönhetően rengeteg embert bevonzanak, és nem válnak rétegcsatornává, ahol csak RPG-t vagy csak FPS-t játszanak, hanem bizony minden játékos megtalálhatja a maga számításait. Jó, sportjátékokkal nem szoktak nagyon játszani, csak ha kéri tőlük valaki, de ettől még elmondható, hogy a srácoknak remek ízlésük van, és ezt szeretik is megosztani a közönséggel. És ez a megosztás az, ami az egyik legnagyobb fegyverük. A humoruk, az előadásmódjuk és a játékokba való beleélésük elképesztő pillanatokat szülnek, és ennek köszönhetően én, a néző, bizony még jobban beletudom magam élni a történésekbe. Pistinél élvezet nézni, ahogy játszik egy horror játékkal tekintve, hogy nagyon parás, és bizony néha a legkisebb neszre is képes akkorát üvölteni, hogy az ember inkább attól ijed meg, nem pedig attól, amit a játékban látott. Janinál pedig nagyon szeretem, amikor egy nyomozós, thriller szerű játékkal játszik, és szinte eggyé válik azzal a karakterrel, amit irányít. A Jani VS Pisti videóik, amikor egymás ellen játszanak, pedig zseniálisak, minden perce élvezet. És természetesen, ahogy az a nevükből is kiderült, VR játékok tömkelegével is játszanak, és ha jól emlékszem az egyik vlogjukban meg is említették, hogy annak idején csak is emiatt indították el a csatornát, ami aztán végül túlnőtte magát és tart ott, ahol jelenleg tart. Amit még ki kell emelnem velük kapcsolatban, hogy a végigjátszások alatt törődnek is a közönséggel, tehát ha valaki nem beszél annyira jól angolul, akkor a fontosabb információkat rendszeresen lefordítják nekünk, és megmagyarázzák, hogy bizony mi miért van.

Mindent összevetve kijelenthető, hogy az odaadás, a jófejség, a humor az igényesség jellemző rájuk minden téren. Még ha fáradtak és kimerültek is, szeretnek adni, törődnek a közönséggel, minden igényünket kiszolgálják, és ennek is köszönhetik, hogy több milliós (igen, milliós) rajongó táboruk van, és Magyarország egyik legnépszerűbb YouTube párosa lettek az elmúlt évek során.

We are TheVR

Az imént említett dolgok egyik ékes példája, a legújabb projectjük, az ESCAPE THEVR. Jani és Pisti forgattak egy 4 epizódból álló kis sorozatot, aminek lényege, hogy minden egyes epizódban bezárják őket egy szobába, ahonnan 1 órájuk van kijutni. Nem tudják mi vár rájuk az adott szobában, nem tudják meddig kell elmenniük a kijutás érdekében, teljes mértékben egymásra vannak utalva. Ennek a kis projectnek az első részére pedig szerveztek egy közös mozizást múlthét szombatra, a Lurdy Házba. Ez így elmondva akár még átlagosnak is mondható, igen ám, de ők is eljöttek személyesen, így ez egy mozizással egybekötött közönségtalálkozó is volt egyben. 3 vetítés volt egész nap, és ők mind a három előadáson ott voltak. Egy stílusuknak megfelelő felkonfal nyitották a vetítést, majd miután vége lett az első epizódnak, egy lekonfal megköszönték, hogy ennyien eljöttek, és ezután jött a sorban állás az autogramokért és a közös fotókért.

Nem kis túlzás kijelenteni, hogy Hollywoody filmpremiereket megszégyenítő tömeg volt kíváncsi erre a szombati napra. Én a kora délutáni vetítésen voltam, és már a karszalagom átvételénél hatalmas tömegben volt részem, ami aztán a büfében folytatódott, és végül a moziteremben csúcsosodott ki, ahol teltház volt. Magáról az első epizódról nem fogok bővebben beszélni, mivel spoileres lenne, de annyit még is, hogy ehét szombaton, azaz 24-én lesz a YouTube premierje, és a maradék három részt pedig az azt követő három szombaton fogják majd megosztani a nagyközönséggel. Elmondásuk szerint ez az első epizód lett a leglightosabb, így én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok már, hogy milyen kalandokban lesz még része a srácoknak.

Miután véget ért a vetítés, Jani és Pisti visszaérkeztek, és amíg tartottak egy rövid élménybeszámolót a forgatásról és arról, amiket átéltek, a háttérben a mozidolgozók, a vászon alatt elkezdtek kialakítani egy területet, ahol aláírást és természetesen közös fotót is lehetett kérni, illetve készíteni a srácokkal. Én asszem olyan másfél órát álltam sorba, de megérte. A srácok végig végtelenül türelmesek voltak, pedig elmondásuk szerint egy nagyon mozgalmas és sűrű hét áll a hátuk mögött, és emiatt rendkívül fáradtak voltak. Ám ennek halvány jelét se lehetett látni, végig mosolyogtak, mindenkinek adtak aláírást, csinálták a közös képet, és természetesen a kapott ajándékoknak is őszintén örültek, hiszen jó pár rajongó vitt nekik apróságokat, sőt. Egy-két esetben nem is volt olyan apróság azaz apróság.

Ám emellett, a mozi előcsarnokában nyitottak egy ideiglenes VR rajongói boltot, ahol különféle VR-os relikviákat lehetett vásárolni, úgy mint pólók, bögrék, baseball sapkák, válltáskák és egyéb finomságok.  Én már rendelkeztem egy pólóval, de most szerettem volna egy bögrét is beszerezni, viszont sajna a helyszínen azt már mind elkapkodták, így marad a TheVR internetes shop, ugyan is az is van a srácoknak, ahol rengeteg mindent lehet vásárolni, így érdemes felnézni és böngészni egy kicsit.

Perfect day

Hogy milyen volt ez a nap? Tökéletes. Nem a film miatt…nem amiatt, mert rengeteget röhögtünk…nem amiatt, mert készült egy közös kép és kaptunk egy aláírást…hanem amiatt, amit ez a nap adott mindkét félnek. Nekik, és nekünk, a közönségnek, a követőiknek. Az a tömeg ami ott volt, az nem azért volt ott, mert az embereknek éppen nem volt jobb dolga, és akkor már úgy voltak vele, hogy eljönnek megnézni mi ez a felhajtás. Ez a tömeg azért volt ott, mert Jani és Pisti ezt érdemlik. Az a figyelmesség, az a profizmus és az a szeretet, amit kapunk tőlük hétről hétre, a napi 2-3 videóval, a tech oldalukon a tanácsokkal, a vlogokban az élménybeszámolókkal, a törődéssel, ami az igényeink kiszolgálását jelenti, pontosan azt a teltházat érdemli, amiben részük volt. És ezt látni és átélni, hogy a közönség ennyire hálás nekik, ennyire szeretik őket és értékelik az összes dolgot, amit tőlük kapnak, elképesztő érzés és élmény volt. Végignézni ennyi emberen, akik nem kötekedni jöttek, nem azért, hogy most majd elküldjék őket a halál faszára vagy esetleg lekeverjenek nekik egyet, hanem azért, mert szeretik őket és hálásak mindenért amit kaptak tőlük…nos…szívmelengető dolog.  És az, hogy Jani és Pisti ennek tiszta szívükből örültek és meghatotta őket, csak a bónusz volt az egészben.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr4911734487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.09.21. 22:16:07

De jó lett volna ott lenni. :'(

Remélem azért egyszer Pécsre is eljutnak.
süti beállítások módosítása