[Supernatural Movies]

Fizessed be a villanyszámlát! - Amikor kialszik a fény

2016. december 17. - REMY

Nem, nem és NEM! Továbbra sem értem, hogy miért van még mindig kereslet az olyan horrorfilmek iránt, amik semmit, de tényleg semmit nem nyújtanak azon kívül, hogy a hirtelen zajoktól kicsit megugrassz a székedben. Mert hát megugrik az ember, ha hangosan nézi a filmet és hirtelen a semmiből egy éles hang tör elő a hangszórókból. David F. Sandberg filmje pénzügyileg hatalmas siker lett, pedig rém elcsépelt már az, amit átadott nekünk.

t1_1.jpg

Amíg ég a villany, minden rendben van. De amikor elsötétül a ház, valaki életre kel, és szabadon járkál a szobákban... Martin képtelen aludni, az anyja pedig folyamatosan beszélget egy személlyel, aki látszólag nem is létezik. Rebecca, Martin nővére kel a segítségükre, ugyanis életek forognak kockán...

Fényes nappal is korom sötét van a házban. A lámpák természetesen nem működnek, de ha mégis, akkor a szörny közeledtével azok is bekrepálnak, mert miért ne... látszólag halhatatlan az ellenfél, mégis sikerül legyőzni. annyira, de annyira sablonos az Amikor kialszik a fény, hogy már szinte fáj végignézni azt a 80 percet, amit arra szántak a készítők, hogy megrémítsenek bennünket. Mindhiába. Ugyanis a film hiába épül a jump scare-re, egy-két jeleneten kívül nem működik az ijesztgetés.

Így pedig dögunalommá válik az a történet, ami kiszámítható fordulatokkal (na jó, talán a legutolsó nem.) operál. A Lights Out se hangulatban, se rémisztgetés terén nem veszi fel a versenyt az olyan közelmúltbéli társaival, mint a Valami követ vagy a Babadook. Ennek következtében pedig érthetetlen a sikere, hiszen semmi olyat nem tud nyújtani, ami miatt egy kicsit is szórakozni lehetne rajta.

t2_3.jpg

Teresa Palmer jelenléte pedig kevés, még ha próbál is egy kicsit tenni annak érdekébe, hogy élvezhető legyen a mozi. Felveszi a harcot a gonosszal, pedig hagyhatná a fenébe, mint ahogy hagyni kell a fenébe az egész alkotást. 3,5/10

Ha tetszett amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr311993196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.12.17. 18:43:54

A sötétben játszódó filmekben általában sosem látjuk mi történik.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2016.12.17. 18:49:59

@Slepy: És a legtöbb esetben ez nem ijesztő, hanem idegesítő.

Slepy 2016.12.17. 19:53:21

@REMY: Pontosan! Úgy ahogy mondod.

Master. 2016.12.18. 15:25:20

Ijesztgetős film valóban, de abban elég jó. Az embert a fotelébe préseli. Retteg és fenntartja az érdeklődését. Nekem tetszett!

Bigheart2 2016.12.19. 10:43:07

Szerintem ez egy nagyon-nagyon jó film, én minden percét élveztem. Nem vagyunk egyformák, és persze mindenkinek más az ízlése. A Valami követ c. rettenet pl. ennek a filmnek a nyomába sem ér... unalmas az első perctől a végéig, értelmetlen, vontatott katyvasz, életem legsz@rabb filmje, kár volt rá az időt elpocsékolnom... szóval ennyi... és még egy; telis-tele a net ennek a "nekapcsoldlealámpát" filmnek a pozitív, ismétlem POZITÍV kritikájával, kár volt ezt a blogot emiatt ledugdosni az olvasók torkán... amiatt, mert nem tetszett, nem kell kirakni az ablakba ország-világnak... mert igenis ez egy jó film :)

hannigabi 2016.12.19. 11:13:34

@Bigheart2: Azért az ilyen "nem kell ledugdosni az olvasók torkán" meg "nem kell kirakni az ablakba országnak-világnak" kijelentések tükrében a "mindenkinek más az ízlése" már aranyosnak hatott. Az mondjuk nagy kérdés, hogy hogyan lehet ezt a Valami követ elé venni. Igen, az nem olyan ijesztő, mert nem tol bele a pofádba 5 percenként jumpscare-eket, de legalább van valami értelme. Nem mondom, hogy tökéletes, de nyomasztó, abromi jó hangulata van, a színészvezetés és a zene pedig hibátlan. Az meg szintén jó kérdés, hogy miért is olyan jó film szerinted és miért nem kéne megosztanunk a véleményünket róla? Szóval hallgatlak.

Nietzsche_ 2016.12.19. 12:02:32

Jó kis film szerintem! Beszarsz rajta, az biztos. Nekem tetszett! Izgalmas, van benne fantázia és lehet rettegni is éppen eleget. Mi mást várunk még egy horrortól?
süti beállítások módosítása