[Supernatural Movies]

Ha más nincs, a gyilkolás is megteszi. - Másodállás

2017. március 08. - hannigabi

A Másodállás olyannyira elkerülte a magyar, mozi szerető emberek figyelmét, hogy jómagam csak akkor értesültem a létezéséről, mikor megkaptuk a sajtóvetítésére a meghívót. Azon nyomban meg is néztem az előzetesét, ami alapján el is könyveltem, hogy bizony ez egy rossz film lesz. Viszont kellemes meglepetés ért.

masodallas.jpg

Azért azt az elején tisztáznám, hogy a Másodállás nem egy jó film, de bőven az elvárásaimon felül teljesített. Na, nem mintha ez olyan nehéz lett volna. Jacques egy kisvárosban lakik, ahol mindenki ismer mindenkit. Elbocsájtják munkahelyéről, barátnője pedig elhagyja. Ezek után próbál munkát keresni, de csak nem sikerül rendbe tennie életét. Ekkor bukkan fel André, a helyi szerencsejáték szervező, aki arra kéri Jacques-ot, hogy ölje meg feleségét, amire a férfi egy kis töprengés után igent mond.

A szinopszis alapján a Másodállás drámának tűnhet, az előzetese alapján pedig vígjátéknak, de az igazságot a kettő keverékével fogjuk megkapni, sajnos nem a jó értelemben, mert a produkció túlságosan komolyan veszi magát ahhoz, hogy jó vígjáték legyen, de annyira nem, hogy jó drámává váljon. A rendező nem tudta úgy összerakni az egészet, hogy a két műfaj megfelelő elegyét kapjuk, és ez a legnagyobb hibája. Emiatt nagyon is bukdácsol az alkotás, széthullik, ami igazán sajnálatos, pedig potenciál lett volna benne. Érdekes a sztori, a morbid humor azért képes működni néhol és Jacques az egyik legbénább profi, akit mozivászonra vittek, az Andréval való párbeszédei pedig a sava-borsát adják a filmnek, az őket alakító két színész, azaz Romain Duris és Michel Blanc mindent kihoztak a karaktereikből, amit csak lehetett. Az első gyilkosság, ha nem is igazán eredeti, mindenképpen kiemelendő. Az sem mentett a Másodállás megítélésén a szememben, hogy a végére berángatott szerelmi szál erőltetettebb, abszurdabb és feleslegesebb, mint szinte bármelyik filmes románc.  

masodallas2.jpg
De minden hibája ellenére sem tudtam utálni, mert alapvetően jól elszórakoztatott. Ha nem lenne tömésig a mozi jobbnál-jobb filmekkel, akkor ajánlanám is, hogy menjetek el rá, de sajnos ebben a mostani mezőnyben keveset tud felmutatni. Nekem minden esetre kellemes emlékként fog megmaradni és igazán nem fogja senki sem sajnálni azt a kicsivel több, mint másfél órát, amit rááldoz. 6/10

A film MAFAB adatlapja.

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket Facebookon vagy Twitteren.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5312323001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása