[Supernatural Movies]

Ovi után már nem ajánlott! - Power Rangers

2017. április 05. - REMY

1993-ban, Haim Saban és Shuki Levy útjára indították a Power Rangers rajzfilmsorozatukat, mely az évek során akkora sikerre tett szert, hogy egy egész franchise épült köréje. További rajzfilmsorozatok, élőszereplős sorozatok, mozifilmek, valamint játékfigurák láttak napvilágot azokról a hősökről, akiket a legendás Zordon képzett ki. A Power Rangers a 90-es évek közepén élte aranykorát, mikor is két mozifilm, valamint élőszereplős széria került a nézők elé. A látványos és akciódús kaland sok-sok fiatal gyerek napi szórakozását tette lehetővé, amit idén, 2017-ben ismét elérhet, hiszen április 6-ától újra a mozikban a Power Rangers!

krisz-atomcsapat-vhs-cover222.jpg

Létezik olyan gonoszság, mellyel még nem találkoztunk: Randag Ooze az űr sötétjéből érkezik, és rettentő hatalmával uralni akarja világunkat. Ám egyvalamit kihagyott a számításból. A jóságos Zordon és ifjú, ám harcias ninja-csapata felveszi a harcot a legyőzhetetlennek tűnő ellenféllel. Égen és földön folyik a küzdelem, a szembenálló felek bevetnek minden technikát, fegyvert és trükköt, amit a galaktika valaha látott...

Amennyiben a nosztalgiafaktorát nézem ennek a mozifilmnek, még csak-csak mosolyt csal az arcomra, de ha fullba nyomom a komolyságot, ahogyan a film többször is tette a játékidő alatt, akkor bizony nagy bajok vannak. Ugyanis a Power Rangers rém gagyi és rettentő zs-kategóriás. Mégse tudok igazán haragudni rá. Noha a film tényleg kegyetlenül nagy trash, tele idétlen párbeszédekkel, felesleges mozdulatokkal és végeláthatatlan keménykedéssel, mégis van egy sajátos bája. Annyira 90-es évek, annyira egyszerű, annyira gyerekkor, hogy nem tudom eltiporni. Pedig el lehetne... a forgatókönyv pofonegyszerű, sablonos és rosszul megírt. Ahhoz képest, hogy mennyire rövid a játékidő, képesek voltak a készítők telepakolni üresjáratokkal.

A kivitelezés lényegében nagyon olcsó. A látvány paint színvonal, a ruhák nevetségesek, a harcok megmosolyogtatóak. Igazából semmi sem indokolja azt, hogy ezt szeretni kell. Amennyiben nem a széria elindulásánál voltál kisgyerek, akkor ezt aligha fogod élvezni, illetve aligha fogsz jó szájízzel visszagondolni rá. Ovisként viszont nagyon laza volt. A Go Go Power Rangers főcím nagyon badass. Az óriás robot, a különféle színes harciruhák, mind-mind menőnek hatokkal akkoriban. De ez már csak történelem.

mighty-morphin-power-rangers-serie-tv-02-g.jpg

A pillanatai megvoltak a mozinak, de mai szemmel nézve, felnőtt fejjel látva nem lehet dicsérni. De talán nem is kell. Ennek a szériának megvolt a saját korszaka, a saját ideje, ami már rég lejárt. 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr8812375211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zacskóstej 2017.04.06. 10:50:08

HÁt...szerintem inkább 1/10. Pedig 83-ban születtem.
süti beállítások módosítása