[Supernatural Movies]

Oscar-díjra jelölték a Testről és lélekrőlt

2018. január 24. - Mikesi Tomi

Zsinórban harmadjára jelölnek magyar filmalkotást Oscar-díjra, ennek okán pedig tegnap este a Testről és lélekről stábja sajtótájékoztatót tartott.

bs.jpeg

Morcsányi Géza arról beszélt, hogy a film hatalmas sikere ékes bizonyítéka annak, hogy ha egy műalkotásban megvan a kellő potenciál, akkor nagy reklámkampány és őrületes pénzek nélkül is eléri a hatását.  

Enyedi Ildikó a rendkívül erős mezőnyt méltatta, például a The Insult című libanoni alkotást ő már a Velencei Filmfesztivál zsűrijének tagjaként is szívébe zárta. A Netflix képviselői is többször megjegyezték az Oscar-jelölések kihirdetése előtt, hogy ez egy nagyon erős év sok rendkívüli filmmel, így a jelölés még nagyobb megtiszteltetésnek számít. Elmondta, hogy szerinte a mozi és az online filmforgalmazás nem egymás ellenségei, mindkettőnek meg van a saját helye. Következő rendezésén már gőzerővel dolgoznak, ezúttal Füst Milán A feleségem története című regényét viszi majd vászonra.

92 országban mutatták be a filmet, Enyedi Ildikó pedig feladatának tartotta, hogy minél több premieren ott lehessen, vagy ő, vagy a stáb valamelyik tagja, hiszen a film nem egy blockbuster, nem az a helyzet, hogy így is úgy is megnézik, hanem ezen dolgozni kell. Itthon már elérte a 100.000 fős nézőszámot.

Herbai Máté, a film operatőre, akit az Amerikai Operatőrök Szövetsége (A.S.C.) Spotlight-díjra jelölt (amit két éve Erdélyi Mátyás a Saul fia fényképezéséért nyert meg), arról beszélt, hogy a rendezőnő azzal kereste meg, hogy ”operatőri” filmet akar forgatni.

A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes arról beszélt, hogy az ő elsődleges feladatuk most az, hogy az Akadémiának minden egyes tagja pontosan tudja, mi az, hogy On Body and Soul. Ehhez összehangolt kampányba fognak a film producereivel, a Netflix szakembereivel és a sajtósok is, ugyanis minden Oscar-jelölt filmhez kijelölnek egy kommunikációs csapatot. Kihangsúlyozta, a legfőbb szerep most az együttműködésé lesz.

Borbély Alexandra számára komoly lehetőségeket teremtett a film sikere, felkérés érkezett már több országból is, legközelebb pedig a Testről és lélekről Oscarért vívott csatájában vetélytársnak is tekinthető A négyzet című film főszereplőjével, Claes Banggel fog egy filmben szerepelni.

A 90. Oscar-díjátadó gálára március 4-én kerül sor, a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6513600475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása