[Supernatural Movies]

Hol a drágaszágom? - Gyilkos kobold

2018. május 03. - REMY

Nagyon sok esetben a koboldok, mint mitikus lények, inkább csak apróbb mellékszerepeket töltöttek be a vásznakon, és a háttérben megbújva, kisebb feladatokat láttak el (pl. Harry Potter, Hobbit, stb). 1993-ban viszont Mark Jones úgy gondolta, hogy illene már rájuk is építeni, így egy slasher horror keretein belül adott nagyobb teret az aranyát hajkurászó, zöldsapkás lénynek. Maga az elképzelés nem is bizonyult rossznak, de a megvalósítás, már annál inkább.

kob2.jpg

Dan egy írországi utazás során ellopja egy kobold aranyát, de hazatérve az Államokba nem élvezheti a gazdagságot, mert a kobold követi őt. Dannek sikerül bezárnia a lényt, aki azonban 10 év múlva kiszabadul és még mindig szeretné visszakapni a kincsét…

Matthew McConaughey, Leonardo DiCaprio, Renée Zellweger, Johnny Depp, George Clooney, Brad Pitt, Kevin Bacon és társaik. Hogy mi a közös bennük? Mind megfordultak horrorfilmben a karrierjük korai szakaszában. Ebbe az illusztris társaságba tartozik Jennifer Aniston is, aki 1993-ban kiszakadva a nagyvárosi életből, egy farmon kezdett el ádáz harcot vívni egy kobolddal. Bevállalta, de valószínűleg ma már szeretné elfelejteni az egészet.

Noha bármennyire is egy zs-kategóriás slasher-horrorról beszélünk, a Gyilkos Kobold mégis élvezhető a maga módján. A Warwick Davis által alakított kobold jópofa és kegyetlen. Ennek hatására pedig a film képes szórakoztató perceket nyújtani a néző számára. Tény, hatalmas dolgokat nem szabad elvárni tőle, mert a gagyiság faktor, a trash feeling megállás nélkül jelen vannak, de mindezek ellenére mégis van benne valami egészen magával ragadó báj. Aniston cuki, Davis pedig látszólag élvezi a trollkodást a képernyőn, így mindent összevetve, messze nem vállalhatatlan az, amit Mark Jones kitalált.

kob1.jpg

Jones megpróbálta azt, hogy karaktere odakerüljön a legnagyobb gyilkosok társaságába. És bár ez nem sikerült neki, hiszen a Gyilkos Koboldot nem igazán nevezik a klasszikus sorozatgyilkosos szériák élmezőnyébe, a Leprechaun-sorozat nem kevesebb, mint 6+1 epizóddal áll jelenleg, ami függetlenül a minőségtől, figyelemreméltó szám, bármennyire is szeretnénk az ellenkezőjét bizonygatni. 4,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr9713728164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skywatcher 2018.05.04. 09:58:55

A zindexnek megint sikerült jó csalogató címet találnia. Kattintok, aztán sehol egy Jennifer Aniston...
süti beállítások módosítása