[Supernatural Movies]

Japán módi - Batman Ninja

2018. május 06. - Mikesi Tomi

A Batman Ninja idén már a második animációs DC film, ami arra az ötletre épül, hogy a készítők a már jól ismert karaktereket egy eddig számukra idegen környezetbe, ismeretlen történelmi időbe helyezik. Batman és társai, valamint nemeziseik ebben a filmben a középkori, feudális Japánba kerülnek, a fő konfliktus pedig természetesen a Joker és Batman szembenállása.

batman_ninja_trailer_1.jpg

A film látványvilága hihetetlenül sokszínű, a készítők több animációs technikával is dolgoztak. Számos vizuális utalást láthatunk a japán képzőművészet jelentősebb alkotásaira. Az ábrázolásmód, főleg a csaták, összecsapások esetén egyértelműen az animékből, de úgy általában a legtöbb japán filmes műfajból merít.

Rengeteg karakter jelenik meg a filmben, például Harley Quinn, Nightwing, Red Hood, Robin és Red Robin is, ők pedig mind elsőre felismerhetőek, csodálatosan lettek átültetve az anime világába, attribútumaikkal együtt. A karakterek közti dinamika a DC esetén egy olyan jól lefektetett alapokkal rendelkező mechanizmus, hogy gyakorlatilag azt a készítők különösebb befektetett energia nélkül képesek vászonra varázsolni. Így van ez a Batman Ninja esetén is, amely erősen épít a befogadó előismereteire a DC karaktereit illetően, ennek ellenére szemben például a Marvel moziverzum utóbbi darabjaival, ez a film önállóan is értékelhető.

bn_1.jpg

A történet nem igazán kínál semmi újdonságot, vagy eredeti üzenetet és itt keresendő a film rákfenéje is. Ugyanis fontos a forma, de tartalom nélkül nem sokat ér. Ezért pedig hiába elképesztően szórakoztató és igényes az animáció, a film maga nem igazán lép ki a középszerűségből.  Így pedig ez az egész csak egy kihagyott ziccer, bűnös élvezet, de nem az ”annyira rossz, hogy már jó” kategória, sokkal inkább csalódást keltő, hiszen ennél sokkal több potenciál van ebben az ötletben. 7/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr10013893612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

talgaby 2018.05.07. 10:59:43

Az amúgy megvan, hogy az eredeti japán és az amerikai változat története gyökeresen más, mert a drága amcsik annyira belejöttek az „adaptációba”, hogy menet közben gyökeresen átírták majdnem az összes szöveget?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.06.12. 10:36:36

tegnap végre én is megnéztem. Steampunk-anime-ragadozó városok-transfromers-manga agymenés, de marha jó elegyben.
Most, hogy megvolt a középkori japán jöhet hasfelmetsző!
(gotham by gaslight)
süti beállítások módosítása