[Supernatural Movies]

A tökéletes film az elalváshoz - A hívatlanok 2

2018. augusztus 24. - REMY

Arra a kérdésre, hogy: Miért csinálod ezt? Azt a választ felelik, hogy: Miért ne? Ez lényegében össze is foglalja a film elkészülésének miértjét és létjogosultságát. Nincs kertelés, csak egyenes beszéd, amivel nem lehet vitatkozni. Hogy ez nekünk nézőknek jó-e vagy sem, arra viszont csak a film végeztével kapunk választ.

st1.jpg

Egy négytagú család pár nap nyugodt kikapcsolódást remélve kibérel egy faházat egy elhagyatott kempingben. Meglepődve látják, hogy rajtuk kívül senki sincs ott. Amikor az éjszaka közepén valaki bekopogtat az ajtajukon, vérfagyasztó események veszik kezdetét…

2008-ban az első rész meglehetősen megosztóra sikeredett. Volt, aki imádta és volt, aki a porig alázta (Utóbbiak táborát erősítem). De mindezek mellett a pénztáraknál az akadályokat sikerrel vette a film és meglehetősen szép kis summát hozott a stúdiónak. Gondolhattuk is volna, hogy gyorsan jön majd egy folytatás a Hívatlanokhoz, de végül nem lett belőle semmi. Idén, nem kevesebb, mint tíz év után viszont megérkezett a ”várva várt” folytatás Johannes Robertsnak (47 méter mélyen) köszönhetően.

A probléma csupán annyi lett végül a filmmel kapcsolatban, hogy ennyire ingerszegény horrort sem mostanában láttam. Mondhatni a történet és annak tálalása olyannyira egyszerűek lettek, hogy egy nyílegyenes vonal is bonyolultabb nála. Mert miért ne, ugyebár… Itt senki nem kérdez semmit, senki nem pofázik feleslegesen. Még a rosszfiúk is kussban csinálják a dolgukat, minta egy dögunalmas irodai munkakörben poshadnának évek óta. Ez utóbbi jellemző viszont az egész filmre kihatott. Nincs pörgés, nincs félelemkeltés vagy bármiféle olyan dolog, ami a nézőt egy kicsit is kibillentené az álmos állapotból. Szereplőink ugyanis csak lézengenek, néha kicsit kiakadnak az események hatására, de annyira erőtlenül teszik, hogy a maszkosoknak erőlködniük sem kell. De most komolyan, még csak meg sem próbálják túlélni az adott jelenetet!

st2_1.jpg

De legalább a fényképezés jó, illetve azok a retró zenék is, amiket néha lejátszottak hatásvadászat címszó alatt. Viszont ezzel nagyjából le is tudtam a pozitívumokat a filmmel kapcsolatban. Robertson egy totál semmilyen horrort gyártott le a nézőknek, és egy olyan folytatást készített egy filmhez, aminek semmiféle létjogosultsága nem volt ilyen minőségben. De a kérdés továbbra is adott: Miért ne?  2,5/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6314193953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fortress_ 2018.08.24. 17:35:05

Az első rész nagyon ütős volt (simán 8 pont), ez a második kicsivel elmarad tőle, de így is erős 7 pontos! Néhol markoltam rendesen a karfát! :-) Nekem tetszett!
süti beállítások módosítása