[Supernatural Movies]

Egy börtön a nézőknek - Szupercella 2: Hades

2018. szeptember 08. - REMY

2013-ban a két gigász, Stallone és Arnold egyesítették erejüket, hogy legyőzzék az öregségüket, valamint elhozzák azt a filmet, amire mi rajongók, a 80-as évek óta vártunk. Egy filmet, amiben Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger a két főszereplő. Mikael Håfströmnek hála ez a projekt meg is elevenedett a filmvásznakon, sőt mi több, összességében be is került a bőven vállalható kategóriába. No, nem úgy, mint a folytatás… A Szupercella 2 ugyanis a vártnál is gyengébbre sikeredett!

escapeplan2.jpg

Évek teltek el, mióta Ray Breslin kiverekedte magát a szökésbiztos szuperbörtönből. Új elit csapatával arra specializálódtak, hogy ártatlan embereket szabadítsanak ki veszélyes helyzetekből. Amikor megtudja, hogy egyik legjobb emberét a HADES-ba hurcolták, ahol a fogvatartottak állatként küzdenek egymással nap mint nap az életben maradásért, Breslin és csapata minden megtesznek azért, hogy kiszabadítsa társukat a legmodernebb csúcsbörtönből…

A kisebb büdzsé, valamint Arnold lelépése már jelzésértékű volt a folytatást elnézve. Sőt, mondhatni inkább aggasztó volt, hogy a főszereplőkből csak egy, de Ő is csak mellékszerepben tért vissza. De nem is ez a legnagyobb problémája a filmnek, annak ellenére sem, hogy az első rész szerethetőségfaktora itt már nem igazán volt jelen. Steven C. Miller filmje ugyanis végtelenül buta, ami kiütközött a dialógusokban, a szereplők ide-oda ráncigálásában, (Bautistát miért szerződtették le? De inkább azt kérdezem, hogy miért szerződött le?) illetve a történetvezetésben is. Sem a forgatókönyvíró, sem a rendező, sem a Jóisten nem tudta, hogy itt mi a cél.

Mert mindaddig rendben is voltak a dolgok, hogy az előző rész hagyatékát, Breslin nagyképűnek tűnő tudását továbbvigyék és szemezgessenek belőle, de miután Stallone itt már csak mellékszereplőként muzsikált, így ebből is csak elenyésző mennyiséget kaptunk. Ám miután itt egy folytatásról beszélünk, így nyilvánvalóvá vált, hogy az előző rész tétjét tovább kell emelni, és egy olyan szintre kell lépni, ami eddig még nem volt. Ez sikerült is, mert a tét nagyobb lett, legalábbis felszínesen, de a minőség bőven zuhant akkorát, hogy érdektelenné váljon számunkra minden, ami a vásznon történik. A film nem tudta eldönteni, hogy mi is legyen igazából. Sci-fi? Triller? Akció, vagy mindhárom egybevéve? Bátortalan és ötlettelen lett az egész mozi, amiről már messziről sütött a gagyiság és a direct to DVD minőség, és még ebből is az olcsóbb fajta, a folyamatosan akciós papírdobozos kiszerelésű.

escape2.jpg

A Szupercella 2 lényegében vállalhatatlan lett. Stallone keveset szerepelt, így lényegében Xiaoming Huang bunyóin kívül nem is lehet nagyon pozitívumokat kiemelni a filmből. Egész egyszerűen rossz a film, mert sem szereplői szinten, sem történetben (nincs is történet), sem pedig látványban nem tudott egy kicsit is összeállni. Utóbbi ráadásul már-már Asylum-szinten mozgott, ami azért valljuk meg, nem éppen egy dicséret. 2,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2314226181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.10. 11:24:52

Lefordítva a kritikát:

Durván évtizedes tapasztalat alapján amit a "kritikusok" irományainak olvasásával tölthettem és megnéztem azt a mozit amit lehúztak vagy magasztaltak, ez egy vastagon lehúzott mozi, tehát jó film lesz.

mbazs 2018.09.10. 14:11:42

Asylum? Az a legjobb!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2018.09.10. 15:27:37

@csúti csüngőhasú tolvaj: Hát, hajrá. Megnézted, gyere vissza és írd meg a véleményed. :)
süti beállítások módosítása