[Supernatural Movies]

Amikor attól félsz, hogy nem fogsz megijedni... - Slender Man

2018. november 23. - REMY

Slender Man neve az elmúlt egy évtizedben lényegében szerves része lett a popkultúrának. Az internet világában megszületett, Lovecraft és a Silent Hill szerelemgyermekének alakja, mondhatni az emberek közös gonosztevője. Messziről leselkedik, fekete ruhát visel, arctalanul járkál a sötétben és a gyerekeket kísérti. Egyszerű, de mégis talán pont emiatt annyira félelmetes.

sleder2.jpg

Mikor Eric Knudsen egy ártatlannak tűnő online verseny részeként megteremtette a gonoszt, nem is sejthette, hogy bő egy évtized múltán már játékok, valamint egy mozifilm is készül a teremtményéről. Arról pedig nem is beszélve, hogy hány történet íródott, és hány photoshop végtermék készült az emberek által az évek során a karakterhez.

A Screen Gems által készített mozifilm ötlete meglehetősen érdekesnek ígérkezett. Végre a vásznon is láthatjuk az arctalan alakot, aki egy szimpla kép segítségével is képes félelmet kelteni. Hitchcock dörzsölné a tenyerét, hogy micsoda suspense-horrort lehetne ebből csinálni. Mi (horror)rajongók pedig hátradőlve várnánk azt a filmet, amit egy ekkora népszerűségnek örvendő, a félelemkeltést lényegében kimaxoló gonosztevővel el lehet hozni a nagyvászonra.

Aztán felébredünk…

Kijött az első előzetes, majd tovaszállt minden addigi reményünk egy épkézláb Slender Man film kapcsán. Aztán be is igazolódtak a félelmek (a csalódástól… nem Slender Man-től). Ugyanis nem szól az egész semmiről, gyatrán építkezik és rosszul mesél. Kapunk egy viszonylag jól fényképezett filmet, amiben semmi az ég adta világon nem működik. Nincs egy jól kivitelezett jump scare, nincs egy ügyesen felépített hatásvadász elem, de még csak olyan pillanatai sem, amire legalább azt mondhatnánk, hogy: Végre valami… A film nem hat a lelkünkre, nem rémiszt meg és nem okoz semmi olyat, ami miatt paráznunk kellene, még akkor sem, amikor feltűnik Slender Man. Egyetlen egy hatást ér el, mégpedig, hogy teljesen leépüljünk a film legvégére.

sldern.jpg

Egy rohadás az egész, a horrorfilmek totális megcsúfolása és Eric Knudsen karakterének teljes mértékű kinyírása. Ettől még az is félelmetesebb lett volna, ha a rajongók által kreált Teletabis Slender Man gameplay-t néztem volna fényes nappal youtube-on. Bár… így belegondolva, az tényleg félelmetes lett volna. Óriási csalódás… 1,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6614388080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása