[Supernatural Movies]

Egy kellemetlen mocsárvidék - A mocsárlény visszatér

2019. május 30. - REMY

Hol volt, hol nem volt… volt egyszer egy mocsár. Így kezdődik a Wes Craven-féle Swamp Thing képregényadaptáció folytatása, a Mocsárlény visszatér. Majd egy hirtelen vágás és jön a hangulatos, rockzenei aláfestéssel bíró képregényes intró. Eddig tök jó mókának hangzik, nem?

p11600_p_v8_ax.jpg

Dr. Anton Arcane az örökélet titkát keresi. Mikor az egyik rokona, Abby megjelenik nála, akkor az öreg doktor úgy gondolja, hogy a lány DNS mintája lesz a kulcs a megfejtéshez. Minden a terve szerint is halad egészen addig, amíg a Mocsárlény bele nem köp a levesébe…

Bármennyire is szeretem Wes Cravent, bármennyire is imádom a DC Comics-filmeket, az első Swamp Thing-film sem volt több egy gyenge b-kategóriás alkotásnál. Voltak ugyan pillanatai, de összességében bőven egy, a feledés homályába kerülő adaptációról beszélünk. Épp ezért a folytatás elkészítését nem is nagyon erőltették egy jó ideig. Hét évvel az első rész után, 1989-ben készült el a „hőn áhított folytatás” Jim Wynorski rendezésében.

Nem lett jobb, sőt… alapvetően egy rossz filmről beszélünk, amikor a Mocsárlény visszatér szóba kerül. Hogy miért? Gyenge, érdektelen főgonosz, rettentő rossz színészek, olcsó és nagyon zs-kategóriás megvalósítások jellemezték az egész játékidőt. Igazság szerint nem is nagyon lehet semmit kiemelni a filmből, csak és kizárólag a címszereplőt, a Mocsárlényt. Noha őt sem azért, mert annyira jól meg lenne írva, vagy annyira jól nézne ki, esetleg frappáns szövegei lennének. Egyszerűen csak jószívű, és ez átjön a képernyőn. Kaptunk egy szörnyetegnek kinéző, de végtelenül szerethető karaktert, aki még ebből a poshadt mocsárból (hehe) is képes kiemelkedni. Nem is csoda, hogy Heather Locklear, a Melrose Place sztárja gyorsan bele is szeretett főhősünkbe.

vlcsnap-2019-05-30-14h10m02s596.png

A Mocsárlény visszatér alapvetően próbált egy másfajta stílust megközelíteni, mint az első rész. Több poént és több akciót próbált meg elénk tárni, ám a korlátozott lehetőségek által ebből csak édes keveset kaptunk. Talán jobb is… Ugyanakkor 2019-et írunk, lehet javítani. Május 31-én ugyanis a DC Comics saját streaming szolgáltatóján érkezik a Swamp Thing-sorozat, ami az előzetesek alapján még bőven okozhat kellemes meglepetéseket. Ha jó lesz, akkor a 80-as években készült két film megmaradhat az utókornak, valahol a poros pincék legmélyén. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2814870322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása