[Supernatural Movies]

Az internet mélyéről - Félelem.com

2019. június 08. - REMY

Néha (elég gyakran) rám jön egy önkínzás jellegű agymenés, ami abból áll, hogy szándékosan szar filmek közül próbálok kiválasztani valami igazi gyöngyszemet. Nézegettem a napokban az IMDB bottom 100-as listáját, ahol egy egész régi watchlistes film ütötte meg újra szememet. FÉLELEM.COM! Wow, egész egyszerűen zseniális cím egy horrornak a 2000-es évek legelején.

fear2.jpg

Egy fiatal nyomozó, Mike Reilly és az Egészségügyi Minisztérium szintén fiatal és ambiciózus járványügyi ellenőre, Terry Huston összefognak, hogy fényt derítsenek négy ember titokzatos halálának körülményeire. Mind a négy áldozat 48 órával azután lelte halálát, hogy bejelentkezett a feardotcom.com nevű weboldalra…

Csalódtam! Csalódtam, mert úgy gondolom, ha egy film felkerül minden idők legrosszabbra értékelt filmjeinek a 100-as listájára, akkor tényleg egy bődületesen nagy, nézhetetlen hulladékot kapok a kiadott másfél órámért. Nem így történt, noha dicsérni sem áll módomban a filmet.

Egy ártatlan filmszerető, aki nem tudja, hogy mire vállalkozik, mikor elkezdi ezt a filmet, aki nem tud semmit a film előéletéről vagy bármely bottom listán elfoglalt helyéről, az nem kevesebb, mint 5 perc játékidő után könnyedén rájöhet arra, hogy itt bizony lesznek gondok a közeljövőben. Mikor az első pofa, akit meglátsz az egy Udo Kier, majd aki őt követi, az meg egy Stephen Dorff, akkor válik egyértelművé a helyzet, hogy bizony a Félelem.com nem lesz a nap beruházása.

Pedig alapvetően nem lenne egy rossz film. Egész jól áll neki az olcsó kinézet, lényegében ez ad igazi hangulatot neki. Az elképzelés, miszerint kicsit kiforgatva, újragondolva lenyomják a torkunkon a Kör-t, szintén nem egy rossz húzás. Az igazi probléma az erőtlen kivitelezéssel van. A film egy kőkemény thriller akar lenni, ami megbotránkoztat, a csontodig hatol és napokig emészteni fog. No, ebből lényegében csak egy felületes verziót kapunk, ami abból áll, hogy maga a FearDotCom.com oldal működik igazán hatásosan, minden más pedig katasztrófa. Lassú, unalmas, nem elég félelmetes, a lezárás pedig teljes kudarc.

fear.png

Ettől függetlenül indokolatlannak érzem a helyét a listán, mert attól, hogy egy film rossz, még nem lesz oszlopos tagja a soha ne nézd meg filmek táborának. A Félelem.com legalább akart, még, ha nem is jött neki össze. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7514878858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása