[Supernatural Movies]

Seagal berobbant! - Nico

2019. augusztus 27. - REMY

Többnyire a színészek, legyen itt szó az akciósztárokról, vagy bármi más kategóriáról, az esetek többségében mellékszerepekkel kezdik karrierjüket. Steven Seagal viszont egyből megkapta a lehetőséget arra, hogy főszerepben bizonyítsa akcióhős mivoltát. Élt is a lehetőséggel, a Nico című filmjével nem csak, hogy elindította karrierjét, de be is robbant a köztudatba, sztár lett!
nico2.jpg

Nico egy magasan képzett, hosszú és kalandos múlttal rendelkező zsaru. A munkáját lelkiismeretesen végzi, szereti is csinálni, ráadásul jó is benne. Bár az arca nagy, szereti az orrát is beleütni a nem kívánatos dolgokba, de az igazát addig próbálja meg bizonyítani, amíg célba nem ér. A városában egy titokzatos balhé készülődik, ő pedig mindent megtesz azért, hogy a végére járjon…

Seagal helyzete nem egyszerű. 88-ban már berobbant, de 96-ban lényegében kikerült a köztudatból és egy totális zs-kategóriává avanzsálódott. Egy hirtelen jött siker, majd egy hirtelen jött mélyrepülés jellemzi a karrierjét, ami által pont feltehető a kérdés vele szemben, hogy tényleg bele illik-e abba a sorba, ami a Stallone, Arnold, Van Damme, Norris, Willis, Jackie Chan sort jellemzi. Van-e helye a legnagyobbak között, vagy csak egy pislákoló fény volt az éjszakában. Megmondani nehéz, talán mindkettőben van némi igazság; Ott a helye, meg nem is.

Nem feszült a mellizom, nem volt hatalmas bicepsz, mégis legyőzhetetlennek bizonyult a vásznakon. Kicsit inkább már a földhöz ragadtabb, Willis-féle akcióhőst elevenítette meg a kamerák előtt. Noha sosem volt olyan laza, hiszen a legnagyobb parában is érzelemmentes arccal volt képes végigkövetni a történéseket, mégis, amikor harcművészeti tudását belevitte az akciókba, akkor nem volt kegyelem, a rosszfiúk ráfáztak.

A Nico bemutatkozó filmnek tökéletes, de önmagában még kevés. Nincs meg a kellő tempója, a hangulat sem viszi mindig el a hátán a filmet. Noha, mikor felpörög, akkor bizony odabasz, nem kegyelmez. Seagal morális eltökéltsége nem ismer határokat, mindenki felett áll, még a törvény felett is. És ez így van jól. Pam Grier mellékszerepe még üdítő, de Sharon Stone jelenléte full jelentéktelen. 

nico.jpg

A Seagal filmográfiában előkelő helyet foglal el, a rajongóknak kötelező látnivaló. Henry Silva remek a főgonosz szerepben, Seagal pedig kőkemény. Jó párost alkotnak, épp ezért is lesz élvezhető kettejük párharca az igazságért. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr615018038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank99 2019.08.29. 08:35:48

És akkor aztán folytatódott a Ölve vagy halva,, Halálra jelölve, és Törvényre törve. Igen jó filmek voltak, főleg a Törvényre törve.

GGy 2019.08.29. 08:36:36

Utálom Seagalt!!
süti beállítások módosítása