[Supernatural Movies]

Horror Light - Prédák

2019. október 15. - REMY

Lassacskán megérjük, hogy a szabadulószobás, fűrész klónoknak külön zsánert kell adni. (TrashHorrorLight) Az utóbbi időben ugyanis annyira megszalad velük a ló, hogy lényegében, amint kijön egy újabb film ebben a témában, már csak legyint az ember: Jé, megint egy újabb lightos horror… Vajon tényleg van ezekben ennyi, vagy csak önismétlésről szól az egész?

h1_3.jpg

Egy baráti társaság Halloween idején úgy dönt, hogy egy fasza kis horror házzal lehetne igazán feldobni a napot. Amikor rátalálnak egy útszéli lepukkant helyre, a kezdeti poénkodás gyorsan átcsap egy nem várt gyilkos tréfába. Hirtelen az életben maradás lesz a legfontosabb feladat számukra…

A recept ismert. Adott a társaság és adott a fejezetekre bontott játékidő, ahol ugyanarra a klisékre épülnek az elhalálozások, mint minden hasonló filmben. Valaki leszakad, valaki túl okos, valaki bestresszel, és van a főhős, akiről tudjuk, hogy bármi is lesz vele, ott lesz a végjátékban még akkor is, ha bekapott egy kést a gyomrába vagy leszakadt a lába. Izgulni nem kell, meg igazából nem is lehet. Ettől függetlenül viszont nézeti magát. Van egy kellemes tempója a történéseknek, nincsenek nagy kilengések, üresjáratok, vagy idegesítő karakterek. Csordogál a történet, itt-ott kellemes meglepetést okoz a látvány, majd az utolsó bő egy percet leszámítva csendesen le is zárja a dolgokat. Nincs keserű szájíz, csak és kizárólag azaz érzés, hogy nem kerültünk sem előrébbre, sem hátrébbra.

haunt2.PNG

A Prédák nem mutat újat, semmiben nem kiemelkedő és semmiben nem is próbál az lenni. Ismétli a már ezerszer látott sablonokat, majd egyszerűen csak beáll a sorba és várja a választ arra, hogy a néző most 5 perc után, vagy 10 perc után fogja elfelejteni az egészet, miután lement a stáblista. 4,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5915221080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása