[Supernatural Movies]

Stallone lánya a pácban! - 47 méter mélyen 2

2019. november 06. - REMY

2017-ben, a 47 méter mélyen című alkotással egy meglehetősen olcsó, de a lehetőségekhez mérten egy bőven nézhető cápás alkotás került a nagyérdemű elé. A pénzügyi sikert látva nem volt meglepő, hogy berendelték a folytatást, immáron nagyobb büdzsével, nagyobb téttel és Stallone nevével fémjelezve! (Trolltime: Természetesen nem Sylvesterről van szó, hanem a lányáról, Sistine-ről)

47_meter.jpg

Mia és Sasha ki nem állhatják egymást. A két testvére szülei egy közös programot terveznek, hogy a lányokat közelebb hozzák egymáshoz. A terv jól is indul, ám Sasha barátnői átírják a dolgokat, mikor kitalálják, hogy az unalmas hajókázás helyett akár búvárkodhatnának is egy titkos helyen…

Nagyon úgy tűnik, hogy ebben a szériában ennyi volt. Egyrészt a cím félrevezető (azon kívül, hogy víz alatt vannak, semmi köze az előzőhöz), másrészt pedig nem sikerült az előző rész színvonalát sem megugrani, a csomagolás ugyan szebb, de ettől a tartalom nem lett jobb. Pedig egész jól indult… megkaptuk az egyszerű felvezetést, megismertük a különböző karaktereket – akik Hál’ Istennek nem voltak idegesítő, picsogó csajok -, valamint az újdonsült helyszínt. Eddig nem is volt semmi különösebb probléma.

Apropó nyílt tenger… pont ez az egyik nagy hibája a folytatásnak, hogy képtelen volt megismételni azt a mélytengeri, kilátástalan helyzetet, azt a brutál nyomasztó és félelmetes atmoszférát, amit az elsőben megtapasztalhattunk. Bár a cápák hozták a kötelezőt, még azt is lehetne mondani, hogy kifejezetten jól szerepeltek a játékidőben, de a velük folytatott macska-egér párharc vérszegényre sikeredett. Se az idővel való versenyfutás, se az élet-halál harc súlyát nem lehetett érezni. Épp ezért dögunalommá vált a játékidő teljes közepe.

47_meter2.jpg

A kiszámítható történet pedig végül egy olyan végjátékba csapott át, ahol a teljes ötlettelenség ütötte fel a fejét.  Nagyon úgy tűnt, hogy a készítők itt már minél gyorsabban le akarták zárni a filmet, így lényegében romba döntve mindazt, amit addig így vagy úgy, de felépítettek. A 47 méter mélyen folytatása nem lett több, mint az elődje, sőt… lényegében egy langyosabb, a horrort csak gyerekcipőben felvonultató alacsony korhatáros ijesztgetés lett végül, ami néhány pillanatot leszámítva nem okoz maradandó élményt. 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr2015276092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása