[Supernatural Movies]

Vigyázz, hogy kit jelölsz vissza! – Friend Request

2020. január 03. - REMY

Nem feltétlenül kell egész Hollywoodig elmenni ahhoz, hogy kész horrorként éljük meg a Facebookot vagy bármelyik másik közösség oldalt, elég csak a mindennapokban keresgélni. Random kamuemberkék jelölgetnek be, vagy szimplán csak úgy gondolod, hogy nem kapsz elég likeot, esetleg belefutsz egy olyan politikai posztba, amit amúgy nem is követsz, de valamelyik ismerősödnek az ismerősének a valakije éppen háborút folytat a kommentszekcióban, hogy éppen ki a g*ci vagy mit kéne máshogy csinálni. Kész téboly, de ott van, látod… és nem tudsz mit csinálni vele. (törölni meg úgysem fogod magad)

friend2.jpg

Laurát mindenki ismeri, rengeteg barátja van, jól érzi magát és szeret élni. Egy nap egy rejtélyes lány ismerősnek jelöli, hogy összebarátkozzanak. Furán, de jól indulnak a dolgok, aztán minden kezd a feje tetejére állni, a mélyrepülés pedig megkezdődik…

Néhány éve, ahogy a közösségi oldalak egyre nagyobb teret nyernek a világhálón, úgy Hollywood is egyre jobban belemegy ennek a témának a boncolgatásába. Horrort készítenek egy társadalmi problémáról, a túltolásokról, arról, hogy miként tud valami szenvedélybetegséggé válni. Noha többnyire mindezt felületesen, inkább b-kategóriásan tálalva, de kaptunk már többek között Skypeos, applikációs és streamelős horrort is.

A halál a neten se szeretne - legalábbis a végeredményt látva - több lenni egy középszerű tini-horrornál. Lefutja a sablonos köröket, a néző számára nyilvánvaló történéseket mutat, amit itt-ott jobb, néhol pedig kevésbé értékelhető részekkel tarkít. Noha az okkult csavarokat többnyire jól kezeli, sőt igazából az öldöklések is kellő odafigyelésről tesznek tanúbizonyságot, az összkép mégsem igazán élvezhető. Nincs meg a megfelelő ritmusa és lüktetése a filmnek, így pedig sokszor üresjáratokkal képes csak csordogálni.

friend1.jpg

A film lényegében arra szeretne rámutatni, hogy a mai digitális világban, mikor az emberek nagy része megállás nélkül a telefonját nyomkodja vagy a számítógép előtt ül és ott éli le az életének nagy részét, mennyire képes tényleges barátságokat fenntartani, mennyi felületes kapcsolatot képes felvonultatni, illetve, hogy ebből adódóan mennyire veszélyes tud az lenni, hogy ismeretlen személyeket engedünk be a saját világunkba. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1615391222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása