[Supernatural Movies]

Bad Ass (2012)

2013. június 30. - REMY

A nagypapi akcióban, avagy Danny Trejo a Bad Ass főszerepében. No, de mit is lehetne mondani erről az alkotásról, hiszen annyira keszekusza, annyira B, hogy arra már nincsenek szavak. Trejo, aki az Imdb szerint 250 „színészi” alakítást számlál a pályafutása során, és most egy igazi tökös csávót alakít.

badass.jpg

Frank Vega a vietnámi veterán élete egy csapásra megváltozik, amikor a buszon elintéz két huligánt, miután azok belekötöttek egy öregemberbe. Az interneten gyorsan elterjedt a hírneve, és a város egyik híressége lett. Azonban az élete nem fenékig tejfel, mert az anyja meghal, majd nem sokkal később a legjobb barátja is. A meggyilkolt barátja után a rendőrök nem nyomoznak, így Frank a saját kezébe veszi a dolgokat, és megpróbál bosszút állni…

Mondanám, hogy jó a film, de sajnos nem az. Pedig egy viszonylag jó vígjátékot simán ki lehetett volna hozni az alapötletből, de a rendező egyáltalán nem érzett erre rá. Adott volt egy öreg, akit folyamatosan vert a sors, majd egy csapásra megváltozott az élete, ugyanakkor a helyzettel nem tudott mit kezdeni, és élte ugyanúgy az addig megszokott életét, és egyáltalán nem akart rivaldafényt. Még a pendrive-ot sem ismeri, és még a facebookon sem volt fent, ráadásul az öltözéke is elég fura divatot sugallt.

No, tehát ezekből a kisebb-nagyobb dolgokból lehetett volna megteremteni egy akció-vígjáték alapjait, ha a poénokat megfelelően illesztjük hozzájuk. Azonban Craig Moss rendező, forgatókönyvíró ezt nem tette meg, és a sok kihagyott ziccerből egy unalmas, semmitmondó alkotást csinált. Szerencsénkre a játékidő elég rövid, így a rosszban, egy kis jót is felfedezhetünk.

Ám visszatérve a forgatókönyvre, azt kell mondanom, hogy katasztrófa. Nem egyszer kezdtek bele egy jelenetbe, amit végül nem fejeztek be, és jelentéktelenné vált a story szempontjából. Még talán „rendben” is lett volna ez, ha humoros dialógusok, vagy cselekmények lettek volna belesűrítve, de mint már mondtam, Moss nem érzett erre rá.

badass2.png

Trejo önmagában kevés volt, hogy elvigye a hátán a filmet, de azért ő legalább próbálkozott, és ez dicséretes. Azonban a Bad Ass hamar elvész a süllyesztőben… 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr835354455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.30. 11:34:44

úgy látszik ez a film csak nekem jött be, mondjuk én nem vette komolyan egy percig se.
süti beállítások módosítása