[Supernatural Movies]

[premier] Tini nindzsa teknőcök (2014)

2014. augusztus 26. - theivan

Nincs célközönség, nincs kritika. Ha előbbi mégis létezne, segítenétek körülírni?

rsz_megan-fox-aside-teenage-mutant-ninja-turtles-is-not-that-bad-spoilers-review-04f75673-214a-401a-9892-d58e65e3bf22.jpg

Most mellőzük a kötelező köröket: ennek a vadiúj rebootnak aztán teljesen mindegy, hogy nézője egyáltalán köszönőviszonyban van-e az alapanyaggal, sőt az is tök lényegtelen, hogy Michael Bay-t producerként vagy rendezőként tartjuk számon, mert hívhatjuk bárminek, a kameraállások és az a tipikus bárgyú felhang úgyis árulkodó. Nem számít ki kivel veszett össze, Megan Fox bármilyen blockbuster-ért hajlandó lesz nyomulni, neki édesmindegy ki fog dirigálni. Szinte semmi nem oszt nem szoroz, történhet bármi, ez a film olyan, mintha nem érdekelné semmi és senki. Ugyanakkor nem vagyok hajlandó ebbe a ténybe csak úgy beletörődni, szóval zongorázzuk csak végig a dolgokat.

Flashback a 90-es évek gyerekeinek? Én nemigen voltam beavatva ebbe a világba, de már az előbb írtam: azon kívül, hogy a nevek passzolnak, és néha feltűnik egy doboz kvadrilliósajtos pizza, amihez hű, az inkább Optimus fővezér teljes autósgarmadája.

Mutassuk meg a piciknek, hogy régen minden jobb volt? Ez esetben én kérek elnézést az év legotrombább poénjaiért, mert ennél a hangvételnél bármelyik négyévest fényévekkel intellektuálisabbnak tartom. Továbbá jelzem, hogy a kínosan 2004-ben ragadt, Gwen Stefani-rajongó hüllők hiába próbálnak cimbizni, alapjaiban véve annyira taplók és ridegek tudnak lenni, hogy inkább emlékeztetnek egy rosszarcú rapbandára (ezt sajnos a film sem rest felvetni), mintsem szerethető hősökre, és pláne nem a kinézetük az, amiért a Petőfi úti óvoda katicabogár" csoportját (X) azonnali hatállyal befizetném egy mozira.

Igazából téged se foglalkoztat az égvilágon semmi, mindössze túl sok volt a TF4 óta eltelt két hónap? Hajrá, csak tartsd észben, hogy a követhetetlen, mégis üres effektáradat továbbra sem definiálja a „látvány” kifejezést.

rsz_11960863_530561977073332_224094599174443408_o.jpg

Innen kezdve totál érdektelen az ügy: minek lelkesedni bármiért is? Ugyanakkor idegeskedni sem érdemes, hisz’ úgyse szól senkinek, akkor pedig ki tudna értékelni akármit is? Megsúgom, még az se, akinek ez a valami a filmográgiájában fog feltűnni: míg Will Arnettnek megírt karakter nélkül nem is kellett színészkedni, addig ugyanezt Megan Fox még megírt karakterrel sem tudná véghezvinni – kapaszkodj, még egy naiv, légzészavarral küszködő bombázóként sem! Whoopi Goldberg pedig kitűnően reprezentálja az egész film viszonyulását a nézőihez: neki annyira mindegy.

Így hát nincs kritika, pontszám viszont igen. Pontozni mindig kell, történjen bármi. 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr686637575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaky000 2014.08.27. 01:45:47

Zseniális "kritika" egy nagyon ratyinak kinéző filmhez! Nem is érdemelne ennyit az alapanyag...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.08.27. 09:06:29

Az összes mostani képregényes baromság ilyen szar, és ezek jönnek futószalagon.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.27. 10:00:36

az eddigi trailerek alapján fel se tűnt, hogy raf ilyen tagbaszakadt, min itt a képeken. :D

Ejjnye Bejjnye 2014.08.27. 10:14:57

Komoly baj van a ma gyerekeknek készült filmekkel! A legutóbb látott Rio2-ben pl. a fő gonoszt megeszi az anakonda. A kígyó nyugodtan pihen az ember alakú pocakjával. Néhány éve még mi, felnőttek borzongtunk az Anakonda című filmben látott jelenetnél, ahogy az egyik szereplővel a hasában elúszik a gyilkos anakonda a kamera előtt. Vagy vegyük az Így neveld a sárkányodat 2-őt: Tényleg meg kellett ölni az apukát a hatásvadászat kedvéért??? Miért kell a gyerekben rémisztő kérdésköröket elültetni? És bár tudom, hogy a mai világban sok a válás, de azért egy mesében miért kell szerepelnie olyan anyaképnek, aki otthagyja a haverjai miatt a pici gyerekét, majd annak felnőtté válásakor egyszer csak visszatér, mintha mi sem történt volna. Miért kell a gyerekek ingerküszöbét kitágítani, és olyan helyzeteket bemutatni, amelyeket egy felnőtt is nehezen dolgoz fel?

gizmo26 2014.08.27. 10:55:59

Ha az Asylum lemásolná, akkor lehet jobb lenne a végeredmény.
süti beállítások módosítása