[Supernatural Movies]

Az ártatlanság kora / The Age Of Innocence (1993)

2012. szeptember 17. - REMY

Bevallom őszintén nem vagyok oda a kosztümös filmekért, de itt mégis csak egy Scorsese filmről van szó. Személy szerint a kedvenc rendezőim közé sorolom, Többek között az olyan filmek miatt mint a Taxisofőr, Viharsziget, Nagymenők és a Tégla. Többekkel ellentétben viszont nekem a legutóbbi alkotása a Leleményes Hugo is nagyon bejött. Ezen a filmen viszont nem éreztem a Scorsese stílus jegyeket. Bár ez nem is volt baj, mert ismerve őt szeret a saját stílusával ellentétes filmeket készíteni. pl. Leleményes Hugo vagy éppen ez.

1-2 szót a film történetéről. Newland Archer (Daniel Day-Lewis) az eljegyzése után megismerkedik a menyasszonya (Winona Ryder) rokonával, Ellen Olesnkával (Michelle Pfeiffer). A történések során egyre erősebb vonzalmak ébrednek Archerben az asszony iránt. Ez által a történet egy romantikus drámává válik. Valakinek fel kell adnia az érzéseit és lépnie kell...

ártatlanság.jpg

A film első sorban romantikus, de elég nagy szerepe van a drámaiságnak is. Az érzelmek dominálnak és a szereplők között egy szerelmi háromszög alakul ki. Szerintem nagyon sokat számított, hogy női írója volt a filmnek. Ezáltal a romantika elég nagy minőségi szintre lépett.

Ami viszont a legnagyobb pozitívum a filmmel kapcsolatban az a fényképezés és a korhű ábrázolás. Egyszerűen fantasztikus volt. Nem is csoda, hogy megkapta a legjobb jelmeztervezésért járó Oscar díjat az alkotás. A film a 19. században játszódik és a színészek remekül hozták az akkor stílust, az akkori viselkedést. Bár be kell valljam nem éreztem egyik színésznél sem az áttörést a játékukban, de ha mégis ki kéne valakit emelnem akkor az Michelle Pfeiffer lenne. Fura mód Ryder kapott jelöléseket, pedig őt éreztem a 3 színész közül a leggyengébbnek.

A film alatt többször is hallottuk az elbeszélő hangját. Ezáltal olyan érzésünk volt, mintha egy könyvet olvasnánk. Ez is egy jó ötlet volt szerintem.

A negatívumok pedig az, hogy a story és maga az egész film nem igazán kötött le. Több helyen untam is egy kicsit. Viszont, ennek ellenére egy egész jó filmnek nevezném.

7/10

A filmet amúgy az apjának ajánlotta -> Luciano Charles Scorsese

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1004784364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása