[Supernatural Movies]

Mallory szerint a világ / Welcome to the Rileys (2010)

2012. szeptember 20. - REMY

Ha valahol az a név jelenik meg, hogy Kristen Stewart, akkor mindenkinek a Twilight filmek jutnak eszébe. Emellett az, hogy nulla színészi tehetséggel van megáldva. Én sem mondom azt, hogy kiemelkedő színésznő lenne, de túlzásnak érzem azt, ahogy sokan leírják. Nekem személy szerint semmi bajom nincs vele. 

És azt is meg kell jegyeznem vele kapcsolatban, hogy a sok gyenge film mellett tud ő minőségi filmekben is játszani. Gondolok itt a Pánikszobára, Út a vadonba, The runaways (itt a szerepet nagyon jól ráírták), és a Beszélj! című filmekre. És remélhetőleg az On the Road című film is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A történet során megismerhetünk egy házaspárt, akik között már jó ideje megromlott a kapcsolat, ráadásul a lányuk is meghalt.Ezek után a férj menekülni szeretne otthonról. Ezt egy üzleti út során meg is teheti. A másik városban megismerkedik a fiatal Malloryvel (Kristen Stewart), akit nem éppen a normális életstílus jellemez. Egy különleges kapcsolat alakul ki közöttük. Doug (James Gandolfini) úgy érzi, hogy Mallory mellett rendbe jön az élete. Közben Lois (Melissa Leo) a feleség, saját félelmeit leküzdve útnak indul, hogy megmentse a házasságukat....

A film rendkívül realisztikusan lett ábrázolva. A történet akár a való életben is megtörténhetne. Több okból is minőségi alkotásnak lehet nevezni. Többek között a kamerázás nagyon el lett találva és ezáltal a képi világ is egy nagyon jó drámai hatást eredményezett. Kicsit szürke, kicsit komor (persze itt ott 1-2 poén belekerült) hangulat volt jellemző. Egy drámánál általában az a jellemző, hogy a történések lassú folyásúak, ezt a jelenséget itt is tapasztalhatjuk. De ez a lassúság nem megy a koncentráció kárára, sőt ez által az ember még jobban bele tudja magát élni a cselekménybe.

mallory.jpg

A karakterekről annyit, hogy Kristen meglepően jó volt. Úgy érzem az e fajta karakter tökéletesen illik hozzá. Kellemes meglepetés volt. Gandolfini egy szerethető, szimpatikus karaktert formált meg. Vele se volt gond, hozott egy jó szintet ő is. Viszont Melissa karaktere felettébb idegesítő volt a film nagy részében, de azt hozzá kell tennem, hogy ő nála éreztem a legnagyobb fejlődést a történések során. A végére teljesen másként nézett rá az ember.

Amit negatívumként fogtam fel azaz, hogy volt 1-2 olyan jelenet, amit nem értettem, kissé súlytalannak éreztem. Talán kissé felesleges is volt. De ez tényleg csak pár jelenet, kb 1-2 perc lehetett összesen az egész filmben.
Viszont egy darabig azt hittem, hogy egy Micsoda nő! utánzatot kapok. Ettől nagyon megijedtem és kissé furán néztem. De szerencsére teljesen más irányba megy a film, úgyhogy az 1-2 sablont leszámítva nem volt gond.

7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr764791336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása