[Supernatural Movies]

Fékezhetetlen / Lawless (2012)

2012. szeptember 22. - REMY

Bevallom őszintén nem vagyok nagyon oda a gengszter filmekért. Nem mondom a Keresztapára, hogy világ legjobbja stb. De azért 2-3 alkotás elnyerte a tetszésemet. Gondolok itt a Scareface-re, Nagymenőkre és a Rakpartonra. És ezek mellé iratkozott fel a Fékezhetetlen is. A trailer alapján számítottam rá, hogy esetleg egy jó film is lehet belőle, mert a színészek adottak voltak a minőséghez. És ezt a minőségi szintet meg is kaptam, sőt jóval többet is, mint amit vártam.

A story a 30-as években játszódik, pontosabban a szesztilalom idején. A Bondurant-fivérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) hármas eléggé ismert volt akkoriban az Egyesült Államokbeli, Franklin megyében. Egy nagyon jól menő csempészüzletet tudhattak magukénak, de a boldog idők csak addig tartottak, amíg fel nem tűnt Charles Rakes (Guy Pearce), aki részesedéseket követelt magának az üzletekből. A nagymenő korrupt ügynöknek mindenki fejet hajtott a megyében, kivétel a Bondurant fivérek. Ezzel egy nagy konfliktus veszi kezdetét....

lawless.jpg

A rendező, John Hillcoat már nem egy új név volt a szakmában, mert többek között olyan filmeket rendezett már, mint Az ajánlat, és az Út. (véleményem szerint az Út egy rendkívül jó film). Viszont ezzel a filmmel egy új szintre léphet és biztos vagyok benne, hogy látunk még tőle minőségi alkotásokat.
A filmet nagyszerű precizitással alkotta meg. Nagyon nehéz belekötni, és őszintén nem is akarok, mert olyan élményt nyújtott, amit nem minden film tud mostanában. Sajnos futószalagon gyártják a gyengébbnél gyengébb filmeket és amikor a sok között rátalálunk egy kincsre, akkor azt teljes mértékben ki kell élvezni.

A történet nagy része adott volt, mivel igaz történet alapján készült. (biztos, hogy volt pár átírás, hogy eladhatóbb legyen). Fontos megjegyezni, hogy rengeteg olyan film készült, ami ebben a korban játszódik. De nem mindegy a körítés, illetve, hogy igaz történet alapján vagy puszta képzelet alapján született meg a mű. Általában az valós eseményekre épülő filmek nagyobb érzéseket váltanak ki az emberekből, talán ez is dobott a film élményen, de nem bánom.
Fantasztikus kamerázás volt végig a filmben. Remek tájon játszódott a történet. A sminkesek és a jelmeztervezők kitettek magukért, mert az akkori kort nagyon át tudták adni.

Viszont ami a legnagyobb meglepetés volt a filmben, hogy az összes színészt ki lehet emelni. Mindenki fantasztikusan játszott. De a legnagyobb meglepetést talán a Transformers filmek sztárja Shia LaBeouf adta. Elég sok ember beskatulyázta már és ehhez viszonyítva magához képest ő alakította a legnagyobbat. Viszont, ha általánosságban nézem akkor Tom Hardy és Guy Pearce játéka szállította a legjobb minőséget. Annyira természetesen és könnyedén játszottak, mintha tényleg az adott karakter lenne az igazi személyiségük. Eszméletlen jó volt.
Azt viszont nagyon sajnáltam, hogy Gary Oldman viszonylag keveset játszott, pedig ő is hozta a tőle várható magas szintet.

Tehát összességében hatalmas élmény volt a film. Az utolsó akció jelenetnél már szinte tátott szájjal ütem a moziban, ami feltette az i-re a pontot.
Miután nagyon friss az élmény, így lehet, hogy közrejátszik a végpontszámban, de mindenesetre ez most 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr434795218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.24. 17:12:57

hát a film nagyon messze van a jó gengszterfilmektől, de még a közepesektől is.

Hardy zseniális benne, a jelmezek nagyon jók, a kocsik csodálatosak, de a filmből valami hiányzik, hogy mégis egységes jó legyen.
süti beállítások módosítása