[Supernatural Movies]

Elrabolva 2 / Taken 2 (2012)

2012. október 12. - REMY

Pierre Morel 2008-ban, Luc Besson forgatókönyve alapján elkészítette az Elrabolva című filmet, mely hatalmas sikert aratott a filmvilágban. Az emberek nagy többségének rendkívül tetszett, amin mondjuk nem is csodálkozom, hisz egy remek storyval rendelkező alkotás lett. Ezek után engem legfőképpen az érdekelt, hogy miként tudják folytatni az első részt és mennyire romlik majd a minősége. És ahogy sejtettem a 2. rész már eléggé izzadtságszagúra sikeredett, bár ennek ellenére szórakoztató is volt néhol. Az Elrabolva számomra tipikusan az a film, amiből nem kell következő részt csinálni, de ezt mégis megtették és teljes mértékben azt kaptam amit vártam, azaz több akciót és több túlzást. A realitás talajáról szépen elrugaszkodtak és több esetben is giccsparádévá vált a film.

taken.jpeg

Maga a történeten nem kellett sokat agyalniuk, mert pofonegyszerű. Brian Mills (Liam Neeson) lányának az elrablása óta eltelt 2 év. Ezek után minden rendben is volt a család életében, egészen addig, amíg az albán maffia bosszút nem forral Mills ellen. Az összecsapásra Isztambulban kerül sor, ahol Brian Mills ex-CIA ügynök ismételten akcióba lendül....

Liam Neeson elmondhatja magáról, hogy kb mindenféle szerepben volt már, amit csak kilehet találni. Volt már Jedi, edzette Batmant, majd Zeusz bőrébe bújt, de ez még mindig nem volt elég és kipróbálta magát az egyszemélyes hadsereg szerepben is. Viszont ami a legszebb az egészben, hogy az összes szerep jól állt neki. Egy remek színész, akire itt sem volt panasz.
A film viszont nem mondhatja el ezt magáról. Ha be kéne sorolnom, akkor az egyszer nézős kategóriába tenném, mivel összességében messze elmaradt az első résztől és egy átlagos akció film szintnél nem nyújtott többet. Ha nem filmünnep alatt néztem volna meg akkor lehet, hogy húztam volna a számat, de így azt mondom, rendben van. Többé kevésbé sikerült azért elérnie, hogy kikapcsolódjon az ember, úgyhogy le nem fogom húzni a filmet, de senki ne várjon sokat tőle.
6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr364845453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.25. 15:05:37

Hihetetlen a film tanulsága, hogy az amcsik annyira jók, hogy egy golyót se kapnak, míg ők kiirtanak komplett klánokat... :S

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.02.25. 16:35:46

@doggfather: ugye?! :D utólag visszagondolva lehet, hogy a 6,5/10 is sok neki. Max 6 pont. Elég gyenge lett a fasza kis első rész után.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.26. 09:06:09

@REMY: nekem az első se tetszett annyira.

nem volt rossz,d e hogy miért isteníti mindenki azt nem értem.
süti beállítások módosítása