[Supernatural Movies]

Looper - A jövő gyilkosa (2012)

2012. október 12. - REMY

Sokan úgy vélik, hogy Hollywood kihalt, mert nincsenek ötletek. Kis túlzással havi rendszerességgel jönnek a remake filmek, a folytatások, tehát nincs eredetiség. Ezt szerencsére a Looper tökéletesen megcáfolja. A kételkedőknek ez a film megmutathatja, hogy nincs minden veszve, persze azt nem mondom, hogy tökéletes film, mert egyáltalán nem az, de ami a legfontosabb, hogy a néző nem egy tucat filmet kap, amit 1-2 hét után elfelejt, hanem egy minőségi mozit. (ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinek tetszeni fog)

looper.jpg

A film fő témája az időutazás volt, melyet egy remek történettel ruháztak fel. Azért azt valljuk be, hogy nem egy könnyű téma. De itt megoldották és remekül körbefonták az alap storyt. Tehát a történet a jövőben játszódik, ahol már az időutazás valósággá válik, de illegális tevékenységet jelent. Ezáltal csak a fekete piacon használhatják, ahol a maffia ezt arra használja, hogy akit elakarnak tenni láb alól azt visszaküldik 30 évvel a múltba, ahol egy bérgyilkos várja az áldozatokat. De mint minden esetben, itt is hiba kerül a rendszerbe....

A rendező Rian Johnson remek színészeket választott a filmhez. Vegyítette a 80-as évek akció sztárját és a jövő csillagát, azaz Bruce Willist és Joseph Gordon-Levitt. Levitt az elmúlt években megmutatta, hogy bizony figyelni kell a karrierjét, mert remek képességű színész és ezt újfent bizonyította. A nagy öregnek is jár a piros pont, mert az utóbbi idők tucat filmjei után végre egy minőségi alkotásban is láthattam játszani. És bizony megmutatta, hogy még mindig lehet rá számítani.
A 2 nagy név mellett, úgy érzem meg kell említenem a fiatal Pierce Gagnon-t is, akinek a játéka hatalmas meglepetés volt. Remekül alkotta meg Cid karakterét.
Aki szintén egy üde színfolt volt az Jeff Deniels. Na nem a játéka miatt, mert sok szerepe ugyan nem volt, de mégis jó volt látni a filmvásznon. (nekem legalábbis)

LooperWatch.jpg

A film alatt észrevehetünk egy apróságot, ami egyben lenyűgöző és megmosolygtató is. Ez alatt a sminkelést értem. Egyszerűen parádés volt számomra. Többet nem is mondanék róla, mert a végén még spoiler lenne.

Még mindig dicsérnem kell a filmet, mivel a rendező nem esett abba a hibába, hogy a jövőt tele tegye giccsparádéval illetve túlzásokkal. Egyszerű és realisztikus jövőt kaptunk, ami simán létrejöhet a való életben is.
Viszont amit hiányoltam a filmből, ami teljes mértékben kiemelkedővé tette volna az alkotást, az sajnos elmaradt. Azaz nem volt meg a kellő energia a filmben, nem volt meg az áttörés. Ezáltal "csak" egy remek film lett belőle, és ez miatt nem lett tökéletes.
De ha mindent összevetek, akkor is megérdemel egy 8/10-et a film.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr644833952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása