[Supernatural Movies]

A kaptár: Megtorlás / Resident Evil: Retribution (2012)

2012. december 08. - REMY

2012-ben a Resident Evil franchise ötödik epizódjával folytatódott Alice története, amit ismételten a sorozat megalkotója Paul W.S. Anderson rendezett. Azonban a mostani rész, meglehetősen laposra sikeredett.

Resident-Evil-Retribution-5.jpg

A forgatókönyv még úgy, ahogy elfogadható volt, de a kivitelezés már hagy némi kívánnivalót maga után. Alice az Umbrella cég egyik legtitkosabb bázisán tér magához, ahonnan ismét meg kell szöknie, ha életben szeretne maradni. A hatalmas bunkerlaboratórium, azonban rengeteg veszélyt és szörnyet rejt magában. Szerencséjére több ismerős is csatlakozik hozzá, és együttes erővel próbálják elérni a célt…

Sajnálatos módon a Megtorlás közel sem úgy teljesített, mint ahogy kellett volna. Személy szerint nagyon szeretem a Kaptár filmeket, annak ellenére is, hogy egyre alacsonyabb minőséget képviselnek a folytatások, de van egy bizonyos hangulata, ami leköt és szórakoztat. Na ez viszont megszűnt a legújabb résszel, mégpedig azért, mert összecsapott, és erőltetett klisékkel volt tele.

A legelső nagy hiba, hogy a filmben felbukkanó karakterek üresek voltak, holott olyan nevek szerepeltek Alice mellett, mint Leon S. Kennedy vagy Ada Wong. Ők a Resident Evil játékból lehetnek ismerősek, de egy átlagos néző egyáltalán nem tudja feljebb emelni egy jelentéktelen szinttől, mivel semmiféle jellemábrázolást nem kapunk róluk. Ezen felül a következő baki, az elképesztően rossz CGI volt, amivel teljesen elrontották a látványt, ráadásul ehhez kapcsolódott néhol egy-egy felesleges lassítás is, amivel tovább süllyedt a szint. Zeneileg sem éreztem erősnek, sőt…

No, de nem bántom tovább a filmet, így jöjjenek a pozitív dolgok is. Legelőször, mindjárt a film kezdését, az első 5-8 percet kell megemlíteni, amikor visszafelé játszották le az előző rész utolsó perceit. Ötletes és hangulatos volt, úgyhogy Andersonnak jár a piros pont. A következő tetszetős dolog a régi szereplők visszahozás a filmbe. Mindig tetszik, amikor fel bukkan egy-egy ismerős arc. Aztán a helyszín, azaz a bunkerlaboratórium is érdekes volt, és ezért is sajnálom, hogy nem tudtak többet kihozni belőle.

Összességében nagy csalódás volt a film, és bizton állíthatom, hogy a széria leggyengébb darabja. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr464954221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása