[Supernatural Movies]

Spawn - Az ivadék / Spawn (1997)

2012. december 10. - REMY

1997-ben Mark A.Z. Dippé életre keltette, Todd McFarlane képregényhősét, az Ivadékot. A film sajnos nem hozott nagy sikert, amiben közrejátszott a gyenge rendezői stáb, de erről majd a továbbiakban.

spawn2.png

Todd McFarlane 1992-ben alkotta, illetve rajzolta meg a szuperhőst, aki az Imagine Comics egyik legnagyobb figurájává vált. Többek között olyan képességek voltak a birtokában, mint a halhatatlanság, gyorsaság, emberfeletti erő, vagy az alakváltás.

No, de visszatérve a filmhez, és annak a forgatókönyvéhez: Al Simmonst a CIA egyik bérgyilkosát a főnöke egy megbízás során megöleti. Simmons az élete során elkövetett tettei miatt a pokolra kerül, ahol az Ördög ajánlatot tesz neki, miszerint ha a gonosz szolgálatába áll, akkor visszatérhet az élők sorába. A férfinak nincs más választása, így elfogadja az ajánlatot, és a kapott természetfeletti képességei miatt Spawnként tér vissza. Ekkor még nem sejti, hogy a volt főnöke, Wynn is lepaktált az Ördöggel, így a harc kezdetét veszi a való világban…

Emlékszem anno még kis gyerekként láttam a filmet a 2000-es évek elején, és nagyon megfogott. Egyrészt Spawn karaktere, másrészt nem volt mihez viszonyítanom, hisz a képregényfilmek még nem élték az aranykorukat. Viszont pár éve az újranézés után már húztam egy kicsit a számat, mégpedig a CGI miatt. Ami nem is csoda, mert elképesztően gagyira sikeredett, holott ’97-ben már jóval előrébb járt a számítógépes technika, és valljuk be egy képregényfilmnél nagyon fontos a látvány. Ugyanakkor a hangulatot még mindig remekül hozta, és Spawn karaktere még mindig lenyűgözött, ami talán azért volt, mert rendkívül precízen dolgozták ki. Ha csak fele ennyi energiát öltek volna a látványba, akkor most másként állnának a filmhez. Tehát a főhős korrekten lett megvalósítva, de szerencsére nem csak ő, hanem az egyik ellensége, Violator, azaz a Bohóc is.

A látványon kívül még egy gondja volt a filmnek, mégpedig az összecsapott rendezés. Maga a film bő másfél órás, ami nem éppen hosszú idő, és ebbe szerettek volna mindent belesűríteni, ami egy káoszhoz vezetett. Holott sokkal többet kilehetett volna hozni belőle. Ezért is remélem, hogy készül a közeljövőben egy remake, mert egy jobb rendezővel és egy jobb látványvilággal meglehetne valósítani a tökéletes Spawn filmet. Mindenképpen megérdemelné. A film számomra egy örök klasszikus marad, így 7,5/10-et adok rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr954957034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.10. 13:27:23

naaaaaaaagyon gyenge egy film lett, ami tekintve a bitang jó alapanyagot nagyon nagy csalódás volt.
én előbb ismertem a képregényt és csak után a filmet, és majdnem sírtam mikor kijöttem a moziból...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2012.12.10. 14:28:20

anno volt egy képregényem, ami sajnos mára eltűnt :'(
Nagyon szerettem, de nekem a film is tetszett. Sok hibája van, de valahogy mégis volt egy jó hangulata. Remélem lesz remake.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.10. 14:50:10

@REMY: nah azt én is remélem, hogy lesz remake. :D
süti beállítások módosítása