[Supernatural Movies]

Timothy Green különös élete (2012)

2013. január 06. - REMY

Az Oscar díjra jelölt forgatókönyvíró Peter Hedges, a rendezői karrierjének harmadik filmjével állt elő 2012-ben, ami a Timothy Green különös élete címet viseli. A felemás fogadtatásban részesült filmje egy rendkívül szép történetet mutat be a nézők számára.

timothy.jpg

A forgatókönyvírói feladatot, ki más, mint maga a rendező vállalta el, így bátran ki lehet jelenteni, hogy rendkívül sokat adott ahhoz, hogy a film elkészüljön. A történet, melyet egy csodaként is felfoghatunk, a Green házaspárról szól, akiknek sehogy sem akar összejönni a gyermekáldás. Egy nap viszont elkeseredésükben, csupán játékból összeírnak tulajdonságokat, hogy milyennek is képzelik el a gyereküket. A cetliket egy faládikába helyezik, amit elásnak a házuk mögötti kertbe. Még aznap egy hatalmas esőzés árasztja el a házat és környékét, amely során megszületik a bizonyos csoda, amit jelen esetben egy kisfiú testesít meg. Cindy és Jim értetlenül áll az eset előtt, de amikor meghallják a fiú szavait, melyben anyának és apának szólítja őket, az egész életük megváltozik…

A történet remek, amivel csupán egyetlen gond volt, és ami az egész film egyetlen hibája, az nem más, mint a vontatottság. Ez ugyebár a kivitelezésnek volt köszönhető, amit fel lehet róni Hedges tapasztalatlanságának. Volt néhány jelenet, amiből ha csak 1 percet is elveszünk, akkor már jóval többet javíthattunk volna a problémán. No, de annyira nem volt vészes a dolog, de mint hiba, meg kellett említenem.

Pozitívumokból viszont annál többet láthattunk, mégpedig az egyik, az operatőri munka volt, melyet a remek fényképezés, és a bizonyos helyeken használt lassítás jellemezett. Sokat adott a filmhez, és annak hangulatához. A másik fontos és dicséretes eleme a filmnek, a jó casting. Jennifer Garner és Joel Edgerton tökéletes volt a szerepre, de mellettük még olyan neveket is láthattunk a képernyőn, mint David Morse, vagy M. Emmet Walsh. A főszereplő CJ Adams viszont véleményem szerint hullámzó teljesítményt hozott, mialatt azt értem, hogy vagy jól teljesített az adott jelenetben, vagy átlagos produkciót mutatott be. Végül, ami számomra a legnagyobb meglepetést, és a legnagyobb pozitívumot adta, az érzelem és mondanivaló remek átadása. Ugyebár a film a szeretetről, a családról, és a gyermekáldás nyújtotta örömről szól, amit fokozatosan adagol a nézőknek az alkotás. Az utolsó percekben már eléri a csúcspontot is, és egy jókora érezelembombát dob a nézőre. Ez a dolog volt az, ami miatt mindenképpen érdemes megnézni ezt a filmet. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr254999937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása