[Supernatural Movies]

Destino (2003)

2013. január 24. - REMY

destino-2003-03-g.jpg

A Destino egy 7 perces rövidfilm, melyre bő 60 évet kellett várni, hogy elkészüljön. A film Walt Disney és a spanyol szürrealista festőművész, Salvador Dalí közös alkotása lett volna a mexikói Armando Dominguez zenéjével. Viszont a II. világháború szörnyűségei a stúdiót is elérték, így a legendás rajzolónak, John Henchnek közel 8 hónapos munkája veszett kárba, ezért félretették a művet. Ugyanakkor Hench nem adta fel és összeállított egy 17 másodperces részletet, amivel megpróbálta felkelteni újra Disney figyelmét a projekttel kapcsolatban, de a rajzfilmgyáros ezt látva, úgy döntött, hogy nem folytatják, mert nem tűnt gazdaságosnak.

A tervek Roy E. Disneynek köszönhetően 1999-ben ismét előkerültek, és Disney unokaöccse, úgy döntött, hogy érdemes lenne befejezni az alkotást. A munkálatokat a Disney Studios France-ra bízta, ahol 25 animátor segítségével 2003-ban elkészült a film. Olyannyira jól sikerült, hogy az Akadémia egy Oscar jelöléssel jutalmazta, ám megnyerni nem sikerült neki.

A két művész eltérő értelmezéssel állt elő a film kapcsán, mert míg Walt Disney szerint egy egyszerű szerelmi történet egy fiatal lányról, aki az igaz szerelmet keresi, addig Dalí szerint viszont az élet értelmének varázslatos kirobbanása az idő labirintusában.

...és íme a film:

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr345039411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása