[Supernatural Movies]

Villámkritika: Gladiátor (2000)

2013. január 27. - REMY

A rómaiak csatát nyernek Marcus Aurelius utolsó hódító hadjárata alatt. A hadvezérnek, Maximusnak pedig csak egy vágya maradt, hogy hazatérhessen családjához. A haldokló császár, ahelyett, hogy fiára ruházná át a hatalmát, Maximust kéri meg, hogy töltse be a pozícióját. Aureliust azonban éjjel meggyilkolja a fia, Commodus, miután apja közli vele a döntését. Az új császár első rendelkezései között Maximus és családjának az eltakarítás szerepelt, ám a hadvezér életben maradt, és bosszút esküszött a császár ellen…

gladiator_2000_18.jpg

Ridley Scott megmutatta, hogy miért is szokták a legnagyobbak között emlegetni, hiszen 2000-ben újra felélesztette hamvaiból a szandálfilmeket, a Gladiátor című film keretein belül. A műfaj, mely a 60-as években élte aranykorát meglehetősen sokáig volt a „föld alatt”. Emellett a saját rendezői karrierjét is visszatérítette a helyes útra, ami a 90-es években kisiklott (vagy legalábbis nem ragyogott olyan fényesen). A Gladiátor azonban nem csak Scott karrierjét segítette előrébb, hanem Russel Croweét és Joaquin Phoenixét is. Előbbi egy aranyszobrocskával, míg utóbbi egy Oscar jelöléssel lett gazdagabb.

A film erősségét nem csak a színészi játékban lehet tapasztalni, hanem a zene és látvány terén is. A film egyszerűen fergeteges, és méltó darabja az ókori történelmet feldolgozó alkotásoknak. Kritika helyett inkább ajánlónak jó az írás, de időhiány miatt sajnos most csak erre futotta, azonban remélem, hogy valakinek ez is elég ahhoz, hogy megnézze a filmet. Megéri! 8,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr165045534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.27. 08:50:59

Még egy ilyen túlértékelt értelmetlen film nem sok készült.

És, hogy Crowe emiatt a film miatt lett szupersztár, holott van sokkal jobb alakítása is az valami borzalom.

Az egyetlen értékelhető Joaquin Phoenix, nah ő bitang volt a szerepében.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.01.27. 09:11:52

Egy csodálatos elme című filmben parádézott, itt viszont tényleg nem volt olyan jó alakítása, hogy Oscar díjat kellett nyerni.
süti beállítások módosítása