[Supernatural Movies]

Robot és Frank (2012)

2013. február 13. - REMY

Robot filmek; öntudatra ébredés, lázadás, gyilkolás, a Föld leigázása stb. Valahogy így lehetne összefoglalni a robotos filmek 99%-át. Azonban Jake Schreier egy teljesen új szemszögből mutatta be a gépeket, melynek hatására sokkal szerethetőbbé váltak a szemünkben. A direktornak a Robot és Frank volt az első rendezése. A filmet a low-budget kategóriába lehet sorolni, hiszen nagyon alacsony volt a költségvetése, azonban ez a minőségen nem látszik.

robot és frank.jpg

Frank egy régimódi nyugdíjas, aki nem állt be a sorba, és nem haladt a korral. Ő még szeretett könyveket olvasni, és robotok nélkül élni. Azonban a fia, Hunter megajándékozta egy robottal, hogy a gép felügyeljen az öregre, akinek néha már kihagy az emlékezete. Frank kapcsolata a géppel nem indul túl fényesen, de az idők múlásával egyre közelebb kerülnek egymáshoz…

Jake Schreier vagy nagyon érti a dolgát, vagy ő is csak egy „vak tyúk is talál szemet” rendező lesz, aki egyszer összehozott egy szépet, és többé nem is halljuk a nevét. Mindenesetre a Robot és Frank egy könnyed, szerethető dráma, amit mindenképp érdemes megnézni. A story nagyon egyszerű, szinte már a végletekig le van csupaszítva, ugyanakkor pont ez a jó benne. A rövid játékidőbe tökéletesen beleillik az egyszerű cselekménysorozat, aminek a segítségével a robotokat egy teljesen új megközelítésből ismerhetjük meg. Ugyebár itt komornyikként segédkeznek, és mindent ellátnak, amit csak tudnak, és amik bele vannak tápláva a memóriájukba. Kertet gondoznak, takarítanak, főznek, és felügyelnek az öregekre. A játékidő alatt könnyedén elkalandozhat a gondolatunk, hogy milyen lehet egy ilyen robottal együtt élni. Segítene az életben, vagy teljes mértékben ellustulnánk. Vagy egy érzésem, hogy néhány évtized múlva megkapjuk erre a választ.

A film a színészek terén dicséretet érdemel, hiszen Frank Langellával az élen első osztályú alakítást nyújtanak. Persze, azt hozzá kell tennem, hogy a film keretein belül értve mindezt.

Ami viszont nálam hiba volt, és rontott az élményen, hogy vontatottnak éreztem. Hiába volt csak 85 perc az egész film, valahogy mégis hosszúnak tűnt, és főleg a film első fele miatt. Értem én, hogy fel kell vezetni a történetet, de a kivitelezés itt nem igazán jött be. Ezzel együtt azonban még mindig azt tudom mondani, hogy megéri megnézni. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr145076769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása