[Supernatural Movies]

Superman elszabadul / Superman: Unbound (2013)

2013. május 26. - REMY

Idén már elszabadul címszóval kiadtak egy filmet, ami nem más, mint a Django volt. A színes bőrű karakter olyannyira elszabadult, mint most Superman, így tehát aki az útjukba állt, annak nem volt kegyelem. No, de térjünk is rá az Acélemberre, aki idén egy mozifilmet is kap, ami az év egyik, ha nem a legnagyobb durranása lehet, de előtte egy kis felvezetőnek a Warner egy animációs filmet adott ki, amiben a hősnek Brainiac-kel kell felvennie a kesztyűt.

sup2.jpg

Egy rejtélyes tűzgolyó száguldott a Föld felé, ami mint később kiderült egy android volt, és egy bizonyos Braniac nevezetű gonosz küldte a bolygónkra. Superman csakúgy, mint máskor most is odarepült és lezúzta az ellenfelet, de ekkor még nem sejtette, hogy ez még csak a kezdet volt, hiszen Braniac nem hagyta ezt annyiban, és ő maga is a Földre sietet, hogy elpusztítsa a világunkat és Clarkot. Superman a megszokottól eltérően most nem egyedül, hanem a Supergirl segítségével harcolt a győzelemért…

Ki az a Supergirl, és ki az a Braniac? Előbbi, szintén a Krypton bolygó lakója, és nem mellesleg Superman unokahúga. Képességei ugyan azok, mint az Acélemberé. Eredeti neve Kara Zor-El.

Brainiac egy szuperintelligenciájú idegen, aki az emberfeletti gondolkodása miatt elképesztő dolgokra képes. Uralja a számítógépeket, és minden fejlett technikát. Az agyának a befogadóképessége akár több ezer bolygó tudását/információját is képes elraktározni. A megjelenése a képregényekben az idők során megannyit változott. Volt, amikor egy öntudatra ébredt kryptoni számítógép volt. A lényeg, hogy a Krypton bolygó pusztulásához mindig köze van, és az agresszív, rideg gondolkodása miatt az egyik legnagyobb ellenfele Supermannek.

sup1.jpg

A filmnek pont az volt a baja, hogy Brainiac nem volt elég meggyőző. Nagy volumenű dolgokat csinált, de mégsem éreztük a súlyosságát a tetteinek. Hiányzott a feszültség, és a dráma a rajzfilmből. No, persze nem kellett volna sok, de mégis egy csipetnyi, hogy áterezzük Brainiac gonoszságát.

Ezt leszámítva nem lehet panasz az alkotásra, mert a rajzolás tetszetős volt, és maga a történet is elfogadható volt, így a nem túl hosszú 75 perces játékidő alatt tökéletes kikapcsolódás nyújt. A forgatókönyvíró 1-2 érdekes húzást is meglépett, s ezáltal lehet, hogy meglépetést ér el néhány embernél.

Ezek után csak azt tudom mondani, hogy érdemes ezzel hangolódni a Man of Steelre. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr685313159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása