[Supernatural Movies]

Bullet to the Head (2012)

2013. május 28. - REMY

Az idei év nem csak a szuperhősökről és a sci-fi filmekről szól, hanem két gigász visszatéréséről is. Stallone és Svárci is egy olyan filmmel érkezett, amiben ők a főszereplők és nincs mellettük, se Statham, se Lundgren, se senki. Előbbi ugye a Bullet to the Head című filmmel (ami bár 2012-es, de idén mutatták be a közönségnek), míg utóbbi az Erőnek erejével című alkotással mutatta meg, hogy még mindig lehet rájuk számítani. Azonban egyikőjük sem lett sikeres, pedig Svárci véleményem szerint megérdemelte volna, mert az Erőnek erejével egy egész pofás kis akciómozi lett.

bullet.jpg

Jimmy Bobo társát megölik az egyik akciójuk után, ami miatt az öreg bérgyilkosnak egyetlen egy választása maradt, mégpedig hogy csatlakozik egy zsaruhoz akivel egy nagyszabású ügyet kell felgöngyölítenie, hogy visszatérjen a rend a városba, és ezzel együtt bosszút álljon barátja gyilkosán…

Walter Hill (48 óra, Vörös zsaru, Az utolsó emberig, Szórd a pénzt és fuss) a 80-as évek egyik fenegyereke visszatért a régi időkhöz, hogy ismét felélessze a férfias akciómozikat, de sajnálatos módon nem sikerült neki. Az alapkoncepció megvolt hozzá, hiszen a forgatókönyv egy végtelenül egyszerű storyt tartogatott magában, amiben kellő mennyiségű vér, bunyó, lövöldözés, és tesztoszteron volt. Eddig oké is lett volna, hiszen még Stallone is a nevét adta a műhöz, de valahogy mégsem lett olyan, mint régen. Hiányzott az a varázs, amit anno megkaptunk akár egy B kategóriás filmtől is, hiányzott a hangulatos zenei aláfestés, és néhány frappáns egysoros.

Stallone mellett ott volt Sung Kang a Halálos iramban filmek Han-ja is, aki úgy fogta a mobilját a kezében, mint manapság a legtöbb tizenéves, akik megállás nélkül nyomják a facebookot. Egy kicsit több értelmet is belevihettek volna a karakterébe, mert ez nagyon kevés volt.

A rossz oldalon Jason Momoa vitte a prímet, aki már a puszta jelenlétével megdermesztette a levegőt, és a végső harc közte és Stallone között még emlékezetesre is sikeredett. Momoa jó választás volt, mert hozta azt a kegyetlenséget, amit elvár egy ilyesfajta film. Illetve volt még egy Christian Slater is, aki elképesztő, hogy mennyire lecsúszott. Egy hatalmas nulla volt az egész filmben, de végül is elmondhatja magáról, hogy volt egy közös filmje Rockyval.

bullet2.jpg

A film végeztével egyből rájövünk, hogy miért is bukott meg a nézők körében az alkotás. Ez kevés volt az Olasz Csődörtől, pedig szerintem tudna ő ettől még többet, csak nem kéne ennyire felszínesnek lennie. Az utolsó mondata, miszerint „Nem élünk örökké” pont jó lenne ösztönzés gyanánt, hiszen nem mai gyerek már, és amíg lehet, addig csinálja is a színészkedést, de úgy, hogy az emlékezetes legyen. Kell a világnak még Stallone és a többi őskori akcióhős, de ez a filmje csak 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr925320762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.29. 09:43:27

vajh stallone tetkója igazi a sajátja, vagy csak festett?!
süti beállítások módosítása