[Supernatural Movies]

[kritika] A Csodanő / Wonder Woman (2009)

2013. július 08. - REMY

Diána, Themüszkira hercegnőjének, azaz a Csodanőnek a kezdetét mutatta be nekünk Lauren Montgomery animációs filmje. A direktor előszeretettel alkot DC képregénymeséket, amik ráadásul minőséget is képviselnek. Szerencsére ebben az esetben sem okozott csalódást.

csoda.jpg

Büszke és harcos amazonok lakják Themüszkira szigetét. A férfiak erkölcstelen világától elzárva élik mindennapjaikat, mígnem egy vadászpilóta zuhan a szigetre. A raboskodó háború istene, Árész megszökik a börtönből, hogy visszavágjon az amazonoknak a korábbi vereségéért. Diana a királynő lánya azt a feladatot kapja, hogy Steve-et visszavigye a külvilágba, és a szökevényt megállítsa, mielőtt pusztulást hozna a világra…

Az még rendben van, hogy egy rajzolt mesében létre lehet hozni a Csodanőt, de nagyon kíváncsi leszek, hogy miként fog megelevenedni a filmvásznon. Az eredeti képregényeket nem ismertem, de a filmben látott férfiak viszonyulása Dianához, hááát... kíváncsi vagyok ki lesz majd a főszereplő.

Csodanő ugyebár alapja az Igazság Ligájának, aminek az alapkövét az Acélember letette az idei évben, így biztosra vehetjük, hogy lesz igazi film is belőle. No, de rátérve a filmre, azt kell mondanom, hogy tökéletes arra a célra, hogy közelebb hozza hozzánk a Csodanőt. Egy remek felvezető story az ő életéhez, bekapcsolódásához a külvilágba, így egy mezei néző számára is érthető lesz minden.

Montgomeryék nem fogták vissza magukat, mert egy egészen nagy csatát vittek bele a történetbe, így akcióból nincs hiány. Grafikailag a film szintén említésre méltó, mert igényes, nem túlzó, és nem giccses. Tehát adott minden a jó szórakozáshoz.

csoda2.jpg

A film más pozitívuma, hogy finom humorral fűszerezték meg a történetet, így nem csak élvezhető, hanem sokszor megmosolyogtató is a film. (jó értelemben).

A Csodanő egy erős képregényrajzfilm, amit csak ajánlani lehet. Rajongók, és nem rajongóknak is ajánlott, mert szerethető, rövid, és szórakoztató. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr615374170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.10. 08:46:39

hogy ez nekem hogy maradt ki eddig?!

pedig szoktam látni a dc egész estéseket.

kopaszmedve 2014.02.20. 03:19:10

Nagyon jó rajzfilm :) Bár kicsi az esély, hogy a nagyok is így döntsenek, én a csodálatos Mary Death-t játszó Christian Pitre -t választanám egy élőszereplős filmbe.
süti beállítások módosítása